Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jobb elhagyni a cicit?

Mikor jobb elhagyni a cicit?

Figyelt kérdés
10 hós a lányom,már eszik rendesen,de nagyon-nagyon cicis:-)jobb lenne most elválasztani vagy hagyjam neki,addig amíg tudom??
2010. nov. 20. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Ebben neked kell döntened!

Ha el akarod választani akkor erősnek kell lenned mert tuti sírni fog a ciciért

2010. nov. 20. 15:39
 2/7 anonim ***** válasza:

szerintem még nagyon korai elválasztani. Én kb másfél éves koráig szeretném szoptatni. Az enyém is nagyon cicis.

De ezt neked kell eldöntened. Én még nem tenném.

2010. nov. 20. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért akarod elválasztani? Ha van még elegendő tejed akkor ne akard elválasztani, mert ha nem anyatejet kap akkor tápszer az kell neki, ő még nagyon kicsi. Én nem választanám el ,főleg ha még ragaszkodik a cicihez.
2010. nov. 20. 16:05
 4/7 anonim ***** válasza:
A lányom lassan 15 hónapos lesz és egyre jobban ragaszkodik a cicihez.Lehet,hogy érzi,hogy én már nem akarom,mert fájdalmas és fárasztó.Sajnos éjjel is kéri többször.El sem tudom képzelni,mások hogy tudják megoldani az elválasztást,csak irigylem őket.Órákig ordítana,azt meg nem hagynám.
2010. nov. 20. 16:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha van tejed, ne válaszd el, a legjobb neki még az anyatej. Legalább a téli hónapokra biztosan jobb lenne neki, mint a tápszer.

Az én kisfiam 22 hónaposan magától hagyta el a szopizást. Szépen, fokozatosan, nyáron már inkább vizet, vagy teát kért, amikor szomjas volt, gondolom a nagy melegben az jobban esett neki, így elmaradtak a napközbeni szopizások. Aztán reggelenként már nem kérte, maradt a déli és az esti. Így nekem egyre kevesebb lett a tejem. Aztán egyszer csak közölte, hogy elfogyott a tejcsi. Ezek után néha még cicire kívánkozott, de sose mondtam, hogy nem szabad. Viszont megtapasztalta, hogy nincs benne tej, és minden gond nélkül elmaradt a szopizás.

Szóval, ha van türelmed, módod kivárni, ez a legkíméletesebb a gyerek szempontjából.

2010. nov. 20. 18:08
 6/7 anonim ***** válasza:

babám 8 hónapos volt mikor nem akart többet cicizni :( én nagyon szomorú voltam emiatt, legalább 1 éves koráig szerettem volna szoptatni, úgy gondoltam 1,5 éves korában fogom elválasztani de sajnos nem így lett :(

ezt neked kell eldöntened, viszont 10 hónaposan még kell neki tápszer ha már nem szoptatod, az meg elég macerás és drága is...

2010. nov. 20. 22:31
 7/7 A kérdező kommentje:
még van tejem,szeretném is nagyon szoptatni és akar is:-)csak nagyon-nagyon félek az elválasztástól,hogy számára és számomra is nagyon drasztikus lesz....most lehet könnyebb lenne,mint 2 évesen?
2010. nov. 21. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!