Mikor jobb elhagyni a cicit?
Ebben neked kell döntened!
Ha el akarod választani akkor erősnek kell lenned mert tuti sírni fog a ciciért
szerintem még nagyon korai elválasztani. Én kb másfél éves koráig szeretném szoptatni. Az enyém is nagyon cicis.
De ezt neked kell eldöntened. Én még nem tenném.
Ha van tejed, ne válaszd el, a legjobb neki még az anyatej. Legalább a téli hónapokra biztosan jobb lenne neki, mint a tápszer.
Az én kisfiam 22 hónaposan magától hagyta el a szopizást. Szépen, fokozatosan, nyáron már inkább vizet, vagy teát kért, amikor szomjas volt, gondolom a nagy melegben az jobban esett neki, így elmaradtak a napközbeni szopizások. Aztán reggelenként már nem kérte, maradt a déli és az esti. Így nekem egyre kevesebb lett a tejem. Aztán egyszer csak közölte, hogy elfogyott a tejcsi. Ezek után néha még cicire kívánkozott, de sose mondtam, hogy nem szabad. Viszont megtapasztalta, hogy nincs benne tej, és minden gond nélkül elmaradt a szopizás.
Szóval, ha van türelmed, módod kivárni, ez a legkíméletesebb a gyerek szempontjából.
babám 8 hónapos volt mikor nem akart többet cicizni :( én nagyon szomorú voltam emiatt, legalább 1 éves koráig szerettem volna szoptatni, úgy gondoltam 1,5 éves korában fogom elválasztani de sajnos nem így lett :(
ezt neked kell eldöntened, viszont 10 hónaposan még kell neki tápszer ha már nem szoptatod, az meg elég macerás és drága is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!