Gríz, rizs mikortól adható és milyen?
Teljes kiőrlésű, esetleg van direkt babáknak való?
Mikortól főzhetem tejjel? Addig jó a sima víz is?

Szia!
Én most azt olvsastam, hogy 6 hónapos kortól. Ezekben van glutén, ami egy növényi fehérje, és 6 hónapos kor alatt allergiát okozhat. Amúgy anyukám szerint a gríz nem is nagyon tápláló, csak telít, ill felfúj.De van babáknak való készítmény,már 4 hónapostól. (a Rossmannban látttam).És az gluténmentes. Remélem kicsit segítettem.
Üdv,
4,5 hós kislány anyukája

Szia! Itt jön a recept! (Bocs, tévedtem, nem árpa hanem köles.
Köles-répa püre ( 5 hónapos kortól)
Hozzávalók: 2 tojás, 1 krumpli (kb. 100 gramm), 400 gr. répa, 1 alma, 3/4 liter répalé, 100 gr. köles, 1 kanál rapsz olaj
Krumplit, répát, almát meghámozzuk, apróra vágjuk, s az egészet 1/4 liter répalébel 15 percig fözzük. A 8 perces fött tojást megtisztitjuk, s hozzáadjuk. Az egészet pürésítjük.
A kölest a maradék répalében 3 percig fözzük (elötte lehet darálni is, én nem szoktam), s a kanál olajjal együtt hozzáadjuk a püréhez.
Legalább 4-5 adag jön ki belöle, le is fagyasztható.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!