Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gríz, rizs mikortól adható és...

Gríz, rizs mikortól adható és milyen?

Figyelt kérdés

Teljes kiőrlésű, esetleg van direkt babáknak való?

Mikortól főzhetem tejjel? Addig jó a sima víz is?

2009. jan. 12. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én most azt olvsastam, hogy 6 hónapos kortól. Ezekben van glutén, ami egy növényi fehérje, és 6 hónapos kor alatt allergiát okozhat. Amúgy anyukám szerint a gríz nem is nagyon tápláló, csak telít, ill felfúj.De van babáknak való készítmény,már 4 hónapostól. (a Rossmannban látttam).És az gluténmentes. Remélem kicsit segítettem.

Üdv,

4,5 hós kislány anyukája

2009. jan. 12. 21:16
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
A risz nem tartalmaz glutént,de a gríz igen.Mi 9 hónaposan kezdtük el a rizst adni,de csak vízben főve,tejjel 1 éves kor után adható.Nekem így mondta a védőnőnk.
2009. jan. 12. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én paradicsomlében (ami csak tengeri sóval van tartósítva) illetve répalében föztem. 5 hós kortól van egy receptem, répaléböl és árpapehelyböl áll. A kisfiamnak nagyon izlett. Ha érdekel kikeresem és leírom!
2009. jan. 12. 21:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Rizst én adok kisfiamnak kb 6hós korától, de csak vízben főve nagyon pici sóval, grízt adok neki szintén vízben főve 8hónapos korától. A grízt vanílíával szoktam izesiteni. A rizst a főzelékhez szoktam ha sóztam picit, ha naturan főztem akkor gyümölcshöz. A grízt szójatejjel is főztem már - ez növényi alapú.
2009. jan. 12. 22:10
 5/8 anonim ***** válasza:
A 21.53as írótól kérném,hogy küldje már el nekem a receptet./hónapos a fiam és nagy az étvágya ,de a sósabb ízű dolgok annyira nem nyerők.Hátha bejönne neki.Köszönöm.
2009. jan. 13. 01:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és igen, nagyon érdekelne a recept! Üdv.
2009. jan. 13. 10:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! Itt jön a recept! (Bocs, tévedtem, nem árpa hanem köles.

Köles-répa püre ( 5 hónapos kortól)

Hozzávalók: 2 tojás, 1 krumpli (kb. 100 gramm), 400 gr. répa, 1 alma, 3/4 liter répalé, 100 gr. köles, 1 kanál rapsz olaj

Krumplit, répát, almát meghámozzuk, apróra vágjuk, s az egészet 1/4 liter répalébel 15 percig fözzük. A 8 perces fött tojást megtisztitjuk, s hozzáadjuk. Az egészet pürésítjük.

A kölest a maradék répalében 3 percig fözzük (elötte lehet darálni is, én nem szoktam), s a kanál olajjal együtt hozzáadjuk a püréhez.

Legalább 4-5 adag jön ki belöle, le is fagyasztható.

Jó étvágyat!

2009. jan. 13. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, a raps- olaj = repce olaj
2009. jan. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!