Milyen idős volt gyermeked amikor elkezdted a
szobatisztaság tanítását, és mennyi idő kellett
hozzá, mikor szólt, vagy jelezte, hogy pisi vagy kaka
lesz?
Szia!
Én két és fél évesen kezdtem vele,mert akkor volt pont nyár.
(Decemberben töltötte a hármat)
Ő akkor érett meg rá.Nem bilit használtunk,hanem wc szűkítőt,mert akkor úgy végezheti a dolgát,mint a nagyok.
Plusz később nem kellett külön még a wc-re is szoktatni :)
Nem vagytok elkésve,nyugi!
2010. nov. 19. 11:28
2/7 A kérdező kommentje:
Persze, tudom hogy ráérünk még. Én is majd a nyáron kezdem el intenzíven a dolgot. Szerintem én is szűkítőt veszek majd.
Én kisfiam 2 éves múlt, mikor egyszer csak Húsvét előtt elkezdtük a biliprojektet. 2 hét alatt éjjelre is szobatiszta lett. Ő akkor már mondta, hogy pisi, kaka.
Ha tudja mondani és meg is tudja különböztetni, akkor már könnyen fog menni, bár ez minden Babánál más. Van Amelyik kényelmesebb, van Amelyik ráun a pelusra előbb, gondolom jobb Nekik nélküle. A lényeg, hogy 3 éves korára sikerüljön leszokni, mire ovis. Nyáron szerintem könnyebb leszoktatni, mert akkor úgyis többet lehet ruha nélkül. :)
2010. nov. 19. 11:50
2,5 éves volt a fiam, amikor elkezdtük. 2 hónap kellett a 99,9%-os WC jelzéshez. Mi bilit is és WC szűkítőt is használunk. Egyiktől sem idegenkedik. Mikor melyikbe van kedve. A bili azért jobb nálunk, mert már magától megy - február végén lesz 3 éves - pisilni és kakilni, így a bilit könnyebben tudja használni. No és pisilni állva kell... Mondanom sem kell, hogy a bili milyen "jó", mindenhová megy :). Szerintem 2,5-3 éves kor között kezdenek erre megérni. Tényleg nem vagytok elkésve. És attól se ijedj meg, ha nem 2-3 hét alatt lesz szobatiszta. Eljön mindennek az ideje!
2010. nov. 21. 11:11
Szia! mi éppen a napokban kezdtük a bilizést( két nap alatt két baleset volt). Eleinte ő is úgy volt, mint a kisfiad. Elücsörgött rajta egy ideig, és aztán pisilt máshová. Szerintem még várjál vele. Minden gyereknél más, hogy mikor érik meg rá. az én lányom 2 éves múlt. De még mi is csak alakulunk.
2010. nov. 21. 12:44
23 hónaposan levettem róla a pelenkát, ha otthon voltunk (nyár volt). Addig ő is elücsörgött a bilin, néha véletlenül belesikerült, de nem volt szándékos. 24 hónapos korára elértük a kb. 90 %-os nappali szobatisztaságot. Most 27 hónapos nappal 99,9%-os, alváshoz még mindig használ pelust (bár délutáni alvásnál legtöbbször száraz marad). Nálunk az agyon dicsérgetés, rengeteg magyarázás és a szabadon (meztelenül) hagyás vált be. Most télen én hagynám a kérdést, jobb neki még a meleg pelenkában. Esetleg tavasszal vagy inkább nyáron próbálkoznék.
2010. nov. 21. 13:35
2. évét betöltötte májusba kb julisba álltunk neki alig 2 hét alatt szoba tiszta lett .Neki nagyon tetszet az hogy a bilibe pisilt és kakilt ! Most a kistesó 14 hónapos nála is 2 éves kora körül akarommajd elkezdeni a dolgot.
2010. nov. 21. 14:24
Kapcsolódó kérdések: