Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás, de hogy? A...

Hozzátáplálás, de hogy? A fiam nem hajlandó elfogadni a kanalat

Figyelt kérdés

már 5 hónapos, tápszeres kezdetektől...

elkezdtük a kóstolást kb.3 hete de nem jutunk egyről a kettőre...

pár kanál után sír, minden alkalommal és olyan nehezen tudom azt a pár kanál gyümölcsöt a szájába rakni, mocorog össze vissza nem nyugszik, egy percre sem, ki akar fordulni a pihenőszékből....

így hogy fogunk eljutni a rendes evészethez???

van valakinek hasonló tapasztalata?

segítene nekem?

2010. nov. 19. 11:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Most visszanéztem a táplálkozási naplónkat és a mi fiunknak is volt ilyen időszaka, pontosan ebben a korban. Ő csak anyatejet kapott (pontosabban idegen női tej a hivatalos megnevezése) cumisüvegből. Kb. 1 hétig tartott ez az időszak, teljesen kétségbe voltunk esve a férjemmel, hogy nem eszik. A doktorunk megvizsgálta, azt mondta rendben van a gyerek, éhen halni nem fog. Aztán egyik napról a másikra minden visszaállt a régi kerékvágásba, és 1 vagy 2 nap múlva kibújt az első két foga.

Kanál: én a Tescóban vettem a 3 db-os kétszínű, puhább kanalat, igaz, a kisfiunk elmúlt 6 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátáplálást, de egyből elfogadta.

2010. nov. 19. 21:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi is pontosan így jártunk, csak saját lefejt női tejjel. Egy-két hétig alig evett, már majd az őrületbe kergetett vele. Aztán megint elkezdett enni, és rá pár napra kibújt az első foga.

Azt tudnod kell, hogy a babák csak az első pár hónapban híznak havi egykilót. Később erősen lelassul a hízásuk, akár meg is állhat. Az én fiam hat hétig volt 8 kiló egyfolytában. :-) Hiába evett, nem hízott, csak nyúlt. A buszon valamelyik nap másfél évesnek nézték, pedig még csak 8 hónapos.

Szerintem nem eszik keveset a babád (3 óránként 140 mili nem kevés), és nem is hízik keveset.

2010. nov. 19. 22:14
 13/13 A kérdező kommentje:

köszönöm

akkor lehet hogy a fogacskája a ludas, elég sokat sír is :(

a kanalat is biztos ez miatt nem jön be neki

köszönöm

2010. nov. 20. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!