Mi a teendő, ha (7 hós) babám a hozzátáplálás megkezdése óta egyre kevésbé akarja elfogadni a tápszert?
Most ott tartanánk elvileg,hogy 5 étkezésből 3 tápszeres 2 pedig valami más, + néha napközben egy kis gyümölcs.
A védőnő szerint ez most így tökéletes, és majd 1 éves korára kellene oda eljutnunk,hogy csak reggel meg este tápszer, napközben csak szilárd étel.
De hát már most egy kínlódás a tápszerrel megetetni, és nem is eszik meg annyit mint szokott. Nem egy duci baba,tehát szüksége van a tápanyagokra,de nem merek még több étkezést kiváltani, mert a védőnő szerint ez korai.
Akkor mit tegyek?
Van/volt ilyen másnál is?
Szia!
Nekem a lányomnak amikor jöttek az első fogai volt egy időszak amikor szintén nem akarta elfogadni a tápszert,gondolom fájt neki az ínye.Már én is azt hittem,hogy leszokik róla,de utána újból elfogadta.Lehetséges hogy nálatok is csak ez van,főleg ha kanállal pedig szívesen megeszik mindent.
De azért megpróbálhatod,hogy tápszert váltasz,hátha csak ez nem ízlik már neki.
Már 5 hósan kijött az alső két foga, most hoyg mondod akkor szintén kevésbé fogadta el a tápszert. Lehet hogy megint jön valamelyik foga?
Ízesített tápszert eszik, vagyis hát az nem tápszer hanem tejpép, bármit megeszik amit kanállal kell. (Kivéve répa).
A védőnő szerencsére elég normális és korrekt, nem hinném hogy megvette valamelyik tápszergyártó,éppen ezért szoktam is adni a szavára,de hát ő nincs itt mindig, havi 1x szoktunk beszélni, és nekem közben is felmerülnek kérdések,főleg hogy egy hónap alatt sokminden történik.
Azért javasolt napi 3 tápszert mert abban bőséges tápanyag van a babának, míg a pépekből nem biztos hoyg megeszik annyit amitől rendesen hízik.
Hát tanácstalan vagyok.
Ezek a tejpépek és üveges bébiételek mennyire hízlalók? Nagy gáz lenne ha napközben csak ilyet enne?
7 hósan már ehet joghurtot?Gondolom még nem...
Eleve olyan nehéz megoldani hoyg változatosan étkezzen...
dehogynem, natúr joghurtot kis gyümölccsel ehet már!
tejpép az hízlal, de ha csak napi 1x kap, akkor nem vészesen.
az üveges bébiételek azok nem hízlalnak, mindegyiken rajta van a kalória, általában olyan 70-80 van 100 grammban, az még jó.
de pl. a hamé bébiételekben sokkal több van, mert agyoncukrozzák.
14.31.-es vagyok...
Szerintem nyugodtan adjál neki üveges bébi ételt,vagy olyat amit Te készítesz neki,főleg ha azt szívesebben megeszi.(Ha úgy nézed az még mindig táplálóbb lesz,mert abból biztos többet fog megenni,mint a tápszerből,amit most nem akar elfogadni...)Olyat adjál neki,amiben husi is van,az biztos táplálóbb is.Esetleg utána megkínálhatod még egy kis tápszerrel hátha pár korty még lecsúszik abból is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!