Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósotok, hogy viselkedik a...

Anyósotok, hogy viselkedik a babátokkal? Az én történetem bővebben lent.

Figyelt kérdés
4 hónapos a kislányom, 5 percre lakik és kb. 3x volt itt. Az első 6 hétben azért nem jött, mert " nem illik zavarni". Azóta meg fogalmam sincs. Ha valaki nagy nehezen felcipelte (3 alkalom) akkor is 5 perc után elsietett. Éjszaka a saját boltjában dolgozik, oda szoktuk levinni megmutatni, de nem ő kéri, csak a férjem. Ilyenkor messziről nézi, meg sem fogja. Múltkor ott hagytuk neki 10 percre, beletette hordozóstól a bevásárlókocsiba és húzta maga után, ahogy nézte a hiányzó termékeket a polcon. Azt hittem eldobom az agyam. És mi volt a párom reakciója? "Jaj, anyu már megint sírt, könnyesek a szemei, úgy el tud érzékenyülni az unokája láttán.." Na ilyenkor tudnék kifutni a világból..
2010. nov. 18. 22:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
az én anyósom 3 hetente 10 percre jön,meg se fogja csak nézegeti...igazából az zavar hogy soha nem hozott volna neki semmit még egy popsitörlőt se...félreértés ne essék nem várom el senkitől,csak tele van pénzzel mi pedig nem.az én rokonaim akik nincsenek eleresztve mindig hoznak valamit...páromnál süket fülekre találok..
2010. nov. 19. 09:40
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet azokkal, akik irigyelnek... Szerintem igenis érdeklődjön egy nagyi az unokája iránt, látogassa, néha vigyázzon rá, ha úgy alakul, h. el kell mennie vhova az anyukának. Segítsen be, ha kéred, ajánlja fel a segítségét. Szerencsére nálunk mind2 nagymama segít, ha kérem, jönnek. Az első percben mondták, h. bármikor szívesen átjönnek, csak szóljak. Nekem ez így nagyon jó, nincsenek a nyakunkon, mégis elég felvennem a telefont ha szükségem lenne rájuk. És ne mondja nekem senki, hogy nem jó érzés látni, hogy szeretik a gyereket és ő is viszont szereti őket!
2010. nov. 19. 10:09
 23/27 anonim ***** válasza:
mázlista...
2010. nov. 19. 11:30
 24/27 anonim ***** válasza:
Bármit csinál egy anyós az sosem jó :) Ha sokat van a babával az a baj, ha keveset az a baj :) És ez most önirónia is, mert én írtam azt hogy azt is furcsáltam amikor nem jöttek, de azt meg kifejezetten utálom hogy állandóan jönnének :)
2010. nov. 19. 15:13
 25/27 anonim ***** válasza:

Hoppá!

Még jó, hogy a vejem nem irkál ide. Leírná, hogy az első unokám születése után szerepet tévesztettem, ki akartam sajátítani az unokámat. Szólt a lányom miatta, észbekaptam, mentségemre szolgáljon, hogy imádom az unokáimat. Bevallom töredelmesen, hogy ha a közelemben laknának, állandóan a nyakukon ülnék, ugyanazt tenném, amitől annak idején én szenvedtem. Az anyósomék állandóan a nyakunkon ültek. Akkor nem fogtam fel, ma már értem, hogy nem miattam, hanem az unokáik miatt jöttek. Az anyósom nem szeretett engem -, viszont tökéletes nagymama volt. Piszok nehéz megtalálni az arany középutat,hogy az ember ne legyen tolakodó, nagyon nem szeretném, ha csak protokoll-látogatásokra mehetnék az unokáimhoz.

2010. nov. 19. 20:01
 26/27 anonim ***** válasza:

Anyósom imádja az unokát. De szó szerint. Messze lakunk tőle, hetente egyszer jön, de akkor egész napra. Én kettesben szoktam hagyni őket több időre. Eteti, pelenkázza, játszik vele, altatja.

Amikor megszületett a gyerek voltak problémák, de megbeszéltük. Nekünk az a bajunk inkább a férjemmel, hogy aggódunk, hogy majd a testvéreink gyerekeire is jut- e ekkora figyelem.

És ez nemcsak az én anyósomra él, hanem a férjemére is! :-)

2010. nov. 19. 21:23
 27/27 anonim ***** válasza:

Én felpontoztam amit pár hozzászólással feljebb írt egy nagymama, nagyon aranyos és igaz amit írt az arany középútról :)

Nekem az a véleményem, hogy az, hogy ki mennyire örül az anyós unokázásának, nagyban függ attól hogy az illető anyós HOGYAN áll hozzá a családban betöltött szerepéhez.

Amennyiben egy anyós jön ha hívják agy ha ráér és segít ha KÉRIK, tanácsot ad ha KÉRDEZIK, és ellátja a gyermeket ha MEGBESZÉLIK, az teljesen rendben van.

A baj ott kezdődik, ha akkor is jön ha zavar, állandóan beleszól mindenbe, és kiveszi az édesanya kezéből a babát szó nélkül hogy pl. pelenkázza vagy felöltöztesse. Ebben az esetben szerintem egy anya sem látja szívesen hetente az anyóst. És nem azért mert a kisajátítástól fél az ember, hanem nekem személy szerint azért esett rosszul amikor így viselkedett mert gyakorlatilag semmibe vette hogy ENNEK a kisfiúnak én vagyok az édesanyja.

Ha megkértem hogy ne adja rá a sapkát, ráadta 1 perc múlva amikor kimentem a szobából.

Vagy amikor odaléptem hozzá hogy megsimizzem a baba arcát, elfordította és átvitte a másik szobába hogy ne rám mosolyogjon.

Szóval ilyenek miatt és örülnék ha még ritkábban jöttek volna pedig kéthetente-hetente jöttek.

Férjem beszélt velük amikor szóbajött az egész és a legutóbbi látogatásuknál már minden rendben volt. Ugyanis ha ők jól állnak hozzánk akkor én is.

Szóval nem lehet általánosítani hogy az-e a mázlista aki kéthetente vagy aki kétnaponta látja anyóst unokázni, hanem az a szempont mindig, hogy a látogatások örömet, vagy bosszúságot okoznak-e.

Mert ha bosszúságot akkor valóban teher a mindig jönni akaró nagymama. Ha viszont örömet, akkor mindenki jobban jár.

2010. nov. 20. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!