Ha babám allergiás LENNE a tejre, akkor az 2-3 kortytól is kijönne? Vagy nagyobb mennyiségtől csak?
tejérzékenység, ami inkább tejcukor érzékenység, több fokozatú. hogy mennyit ehet, ihat tejtermékből attól függ, hogy mekkora a tolerancia szintje. magyarán, sok embernél előfordulhat, hogy csak bizonyos mennyiség elfogyasztása után jelentkeznek panaszok, pl. hasmenés, de egy-egy korty tejtől, vagy pl. tejföl fogyasztása nem okoz gondot.
erről olvastam a neten egy orvosi cikket, nagyon szépen leírták ezt az érzékenységet.
a tejallergia, ami tejcukor allergia más. azonnal jelentkezik akár kis mennyiségtől is, hiszen allergiáról van szó. viszont nem biztos, hogy hevesek ezek a tünetek, inkább egy hosszabb folyamat, mint súlygyarapodás leállása, esetleg fogyás, hasmenés, hasfájás, hiánybetegségek kialakulása.
én nem vagyok orvos, ezeket csak olvastam. sajnos a linket nem őriztem meg, így nem tudom elküldeni, de ha a két kulcsszóra (tejcukor allergia, tejcukor érzékenység) rákeresel, biztos találsz hasznos dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!