Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha babám allergiás LENNE a...

Ha babám allergiás LENNE a tejre, akkor az 2-3 kortytól is kijönne? Vagy nagyobb mennyiségtől csak?

Figyelt kérdés
Anyukám szerint ennyitől nem mutatkozna meg, de szerintem igen.
2010. nov. 18. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
46%
2-3 kortyot nem is vesz észre a babád. Minél később kap tejet,annál nagyobb a valószínűsége,hogy allergiás lesz rá. Ezt a legújabb kutatások bizonyítják.
2010. nov. 18. 21:19
 2/8 anonim ***** válasza:
igen, megmutatkozna ennyitől is. sőt van akinek elég ha a bőrére kenik, és már kiütéses lesz tőle.
2010. nov. 18. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy a 2. írta. A tejallergia-vizsgálat is így kezdődik. Először csak bekenik a bőrt tejjel, majd kortyonként kell inni.
2010. nov. 18. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
A tejÉRZÉKENYSÉG nem jönne elő egy-két kortytól, csak egy bizonyos mennyiségen felül, de a tejALLERGIA egyetlen csepptől is előjönne.
2010. nov. 18. 21:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Miért, mi a különbség a tejallergia, és a tejérzékenység között?
2010. nov. 18. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:

tejérzékenység, ami inkább tejcukor érzékenység, több fokozatú. hogy mennyit ehet, ihat tejtermékből attól függ, hogy mekkora a tolerancia szintje. magyarán, sok embernél előfordulhat, hogy csak bizonyos mennyiség elfogyasztása után jelentkeznek panaszok, pl. hasmenés, de egy-egy korty tejtől, vagy pl. tejföl fogyasztása nem okoz gondot.

erről olvastam a neten egy orvosi cikket, nagyon szépen leírták ezt az érzékenységet.

a tejallergia, ami tejcukor allergia más. azonnal jelentkezik akár kis mennyiségtől is, hiszen allergiáról van szó. viszont nem biztos, hogy hevesek ezek a tünetek, inkább egy hosszabb folyamat, mint súlygyarapodás leállása, esetleg fogyás, hasmenés, hasfájás, hiánybetegségek kialakulása.

én nem vagyok orvos, ezeket csak olvastam. sajnos a linket nem őriztem meg, így nem tudom elküldeni, de ha a két kulcsszóra (tejcukor allergia, tejcukor érzékenység) rákeresel, biztos találsz hasznos dolgokat.

2010. nov. 19. 06:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Az nem tejcukor hanem tejfehérje allergia. Azért nem teljesen jól írta le az utolsó válaszoló a hozzászólását...
2010. nov. 19. 07:39
 8/8 anonim ***** válasza:
valóban összekutyultam a dolgokat egy kicsit. ha valaki allergiás a tejre, akkor az a tejfehérje miatt van, viszont érzékenység esetén a tejcukor lebontásával van baj, aminek több fokozata van attól függően, hogy az egyénnek mekkora a tolerancia szintje. a lényeg, hogy ha tejallergiáról van szó, az nem sokkal a tej fogyasztása után kiderül, és valóban elég, ha a bőrrel érintkezik. bocsi, hogy rosszul írtam, de ahogy említettem orvos nem vagyok, a lányom pedig még nem tart a tejivásnál (10 hós)
2010. nov. 21. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!