Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám nagyon fintorog az...

Babám nagyon fintorog az almára és az almalére. Lehet hogy valami semlegesebb ízűvel kéne kezdeni?

Figyelt kérdés
3 napja kóstolgatjuk, nem hiszem hogy az állaga zavarná (reszelve adtam neki), mert kinyomkodtam a levét és azt is kiköpi, nagyon fintorog rá. Inkább próbálkozzak krumplival, sütőtökkel, répával, célkával? Talán lehet hogy az alma túl intenzív neki? Segítenétek???
2010. nov. 18. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Enyém sem szerette (a mai napig nincs oda az almáért) viszont a harmadik napon belenyomtam neki egy kicsike banánt, és a kanalat is majdnem lenyelte. Csak a kozepéről a magos részt vágd ki, mert az ilyen korban még allergizálhat. A répapürét, sütőtököt jobban fogja szeretni.
2010. nov. 18. 10:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én előszőr krumplit adtam neki anyatejjel pépesítve, aztán krumpli-répa, krumpli-alma, krumpli-barack...stb. Jó pár hétig meghagytam a krumpli alapot és azt ízesítettem mindenfélével amit éppen ehetett. Így nem túl intenzív az íze és laktat is. Az első hetekben gyümölcsöket is megfőztem a krumplival együtt és így elfogadta. Jó panpucolást.
2010. nov. 18. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Az is lehet, hogy korai még neki.

Nekem egyik lányom 5,5 hónaposan odáig volt az evésért, a másik meg 7,5 hónapig semmit nem kért a tejen kívül...

És vele úgy jártam én is, hogy a reszelt alma nem kellett neki, egyszer elutaztunk, erre az alkalomra vettem üvegeset, ami teljesen krémes állagú volt, na azt elfogadta...

Később ő is nagyon jó evő lett.

Nem szabad erőltetni, és persze próbálkozhatsz mással (krumpli, sütőtök, ahogy írtad!

Később újra próbálhatod az almát is...

2010. nov. 18. 10:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Igazából az alma az egyik legsemlegesebb íz, csak még minden, ami nem tej, az nagyon új még a babának. 3 nap, még nem sok, a kisfiam kb. 5 nap után kezdte elfogadni az amát, de én az elején kizárólag az alma levét adtam neki. Reszelve, csak miután már kapott pár napig a reszelt alma levéből. Egyébként, ha nagyon nem fog menni a reszelt alma, létezik a Hipp-es 100% almapüré, ami kis üvegben van, semmi más nincs hozzákeverve, és ezt pl. a fiam sokkal jobban szerette annak idején, mint a nyers almát. Esetleg próbáld ki, majd ha bejön neki, fokozatosan keverj hozzá minél több reszelt almát, de akkor már mehet a barack is, ami jobban szokott ízleni a babáknak, majd pedig a sütőtök, stb... MInden jót,és jó kóstolgatást Nektek :-)))
2010. nov. 18. 10:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat :) amúgy pont egy hét múlva lesz 6 hónapos, azért kezdtünk el kóstolgatni. Kicsit azért megnyugodtam, mert hogy őszinte legyek nagyon rástresszeltem erre a hozzátáplálásra. Barátnőm kisfia 1 éves, és borzasztó válogatós, és ez a példa van előtte sajna. nem akarom, hogy önbeteljesítő jóslat legyen a dologból..... mégegyszer köszönöm!!!!!
2010. nov. 18. 10:43
 6/6 anonim ***** válasza:
2 hónapja kóstolgatunk, és még mindig fintorog az almára. :-( A banánra is, pedig az édes. Talán túlságosan is az. Azt vettem észre, hogy az erős ízekkel tartózkodó. A cukkinit, sütőtököt, krumplit viszont szereti.
2010. nov. 18. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!