Hogy próbáljam meg átszoktatni 15 hetes babámat, hogy este előbb elaludjon?
Én két dologra gondolnék. Első - ne vedd zokon, ha nem így van - a tejed mennyisége.
Nagyon pici még, nappal kb. 3*1 órát, éjjel pedig 9-10 órát kéne aludnia 1-2 ébredéssel. Ha nem lakik jól, nem tud elaludni. Írod, hogy igény szerint szoptatod, lehet hogy azért kel ilyen hamar, mert nincs tele a pocija.
1-2 napig a nappali szopásoknál mérd mennit eszik. Mi is így jöttünk rá, hogy a fiam miért fogy olyan vészesen: 20 perc alatt SEMMIT nem szívott, pedig nekem úgy tűnt.
A másik, hogy az amúgy is fáradt, kimerült babát még kézben is tartani és szórakoztatni szerintem hiba (anyósom is énekel az ájulásig fáradt unokának, meg zötyögteti a lábán, amitől még jobban kimerül). Ha látod hogy álmosodik, biztosíts neki nyugodt körülményeket az alváshoz, takard be, olyan kuckósan, simogasd a pociját, hátát, segítsd őt elaludni. Ha túljutnak a holtponton, utána irtó nehéz őket lenyugtatni és elaltani.
Ezek csak az én tippjeim látatlanban. Sok sikert!
19:42-es vagyok!
Utolsónak teljesen igaza van,szerintem már addigra túlpörög,átesik a holtponton,főleg azért mert napközbe sem sokat alszik és akkor már estére hulla fáradt és már nemtudja magától kizárni az ingereket!Ja és az is igaz sok babánál,hogy mondjuk pl a ringatással,popórázogatással az ellenkezőjét váltod ki:nem ellazul hanem még jobban felpörög(én is ezt tapasztalatból írom)teremts neki nyugodt,csöndes,sötét környezetet(nállunk pl altatásnál márcsak egy lávalámpa ég)tedd be a kiságyába simogasd a hátát,halkan dúdolj neki stb!Lehet,hogy egy pár napba beletellik mire rááll ő is az új alvási módszerre de meglátod sokkal jobb lesz!Ja és a nappali altatásnál is így tegyél!Én még olyankor is leengedem félig a redőnyt neki,az enyém pl világosba semmit nemtudott aludni és soha nem keverte össze a nappalt az éjszakával!esetleg ajánlom a Suttogó könyvet,vagy Vida Ági:Álomba ringató praktikákat,tök jó dolgok vannak benne,én ezekből vettem egy csomó mindent és az én 6 hósom nappal 4 órát(2 részletben)éjjel pedig 12-13 órát alszik és soha nincs gond az altatással!Bocs nem akartam okoskodó lenni,remélem tudtam segíteni!
Kedves kérdező!
Azért majd jelentkezz, hogy haladtok!
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, hogy írtatok, sokat segítettetek!!! Kislányom tegnap este már fél 10-kor aludt, reggel 9-ig! Egyszer kelt fél 5-kor szopizni. :))) Az esti szopi után láttam, hogy fáradt, megkapta a cumiját, becsukta a szemét, és már raktam is be a kiságyba, még kicsit dúdoltam neki. Szopi előtt mindent lekapcsoltam, tévé, villany, ezzel is nyomatékosítva, hogy alvás idő van. :)
Remélem most már minden este így lesz! :)
Egyébként tejcsivel nincs gond, 20-25 dkg-ot hízik hetente. :) (De nem vettem zokon!:) )
NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
11:14-es vagyok!
Nagyon örülök,hogy így alakult csak így tovább!Ugye,hogy neked is meg neki is sokkal jobb így???Így már rögtön más színben látja az ember a világot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!