Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Utcán, buszon, játszótéren...

Utcán, buszon, játszótéren stb. fertőtlenítő zselézed vagy törlőkendőzöd a saját és babád kezét mielőtt megeteted?

Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 09:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mindig van nálam nedves törlőkendő, azzal csak áttörlöm Amíg újszülött volt, és útközben volt etetés, pelenkázás, akkor mindig vittem magammal kézfertőtlenítő zselét, azt is használtam, de 13,5 hónaposnál már annyira nem látom szükségét.
2010. nov. 17. 09:11
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Én ezeket nem ajánlanám, ha akarsz immunrendszert is a gyereknek.
2010. nov. 17. 09:17
 3/15 anonim ***** válasza:
26%
Mivel még nincs csak 2.5 éves, így az ő kezét csak babatörlőkendőzöm, néha még az arcát is le kell törölni, tegnap pl. felvett az úton egy nagy falevelet a járdáról, és a szájához nyomta, én meg letöröltem neki egy nedves törlővel később a élelmiszerboltban ahová bementünk.Egyébként meg soha nem árt törölgetni a kezét útközben, mert mindent felszed :kavicsot, leveleket stb. és aztán meg szájához szeméhez nyúl.Csak az a gondom, hogy ezt nyáron meg ősszel tavasszal elég is volt, de télen nem lehet a kezét törölgetni mert megfézik neki vagyis átfázik ha nedves törlőzöm, ezért beteszek vagy 3 pár kesztyűt, ha szutyokba nyúlkál csak leveszem és tisztát kap.Lehet, hogy túl sokat fordítok a tisztaságra, de azért nem sterilen nevelem a gyereket.De ha belegondolok, hogy pl. a pénzt mennyi ember megfogdossa, akkor még én is leszoktam fertőtlenítő szelézni a kezem vásárlás után.Sőt még a bevásároló kocsit is letörlöm a vásárlás előtt.A múltkor is láttam, hogy egy nénike beletüsszög köhög a kezébe aztán szépen tolja a bevásárolókocsit.Aztán meg a gyerek megfogja aés utána a szájába nyúlkál.Jobb félni mint megijedni alapon jobb ha letörölöm ez nem árt neki, ettől még kap elég szutykot a játszótéren a homokban meg máshol, hogy ne legyen beteges.
2010. nov. 17. 09:23
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
9.17 es, csak annyit, hogy az immunrendszer nem a kosztól fog kifejlődni!Amúgy meg van elég baci a levegőben , ugyhogy ne aggódj ezen.Én pl. nem bírom elviselni azokat az anyukákat, akik megengedik, hogy a gyerek a kukához nyúlkáljon(közkukára gondolok)Ki tudja mi minden van volt benne és sosincs mosva fertőtlenítve.Van olyan ismerősöm akinek a gyereke kukába nyúlkálás után a szjába nyúlkált.az anyja meg még észre sem vette, vagy nem akarta, mert olyan drága ám a babatörlőkendő.Adtam nekik és persze tőlem elfogadta.De ha meg kell venni az drága.Nah meg Taknyos papírzsepit a földről felszed a gyerek, meg cigicsikkat, még jó,hogy megtörlöm a kezét.A falevél után is csak azért töröltem meg az arcát, mert a teliköpködött járdáról szedte fel.Ha a pakban szedi fel azért nem szólok.(persze az sem tisztább, de ennyi kell)Előző voltam.
2010. nov. 17. 09:30
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi a helyesírási hibákért
2010. nov. 17. 09:31
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem kukáról, cigicsikkről és kutyaszarról beszélek, azt nem kell megengedni a gyereknek, hogy felszedje. De bizony az immunrendszer attól fejlődik, hogy találkozik piszokkal, baktériumokkal, vírusokkal. Egy falevéltől semmi baja nem lesz a gyereknek. :)
2010. nov. 17. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Nálam mindig van nedves törlőkendő is meg fertőtlenítő zselé is,mert pl ha én homokozok a nagyobbal akkor utánna nem fogdosom a kicsit homokos kézzel!
2010. nov. 17. 09:48
 8/15 anonim ***** válasza:
54%
Előző, miért, szerinted az úton mik vannak?Teli van köpködve, kitudja milyen beteg ember köpködte teli az utat, teli van szeméttel, cigicsikk, kutyakaka,stb.A múltkor egy véres zsebkendőt két kislány (5-7 évesek)megfogtak,le volt dobva az ülőpadra.Az anyjuk meg 1km rrel odébb beszélgetett.Én szóltam rájuk, hogy ne nyúljanak hozzá, de akkor már megfogták.Görkorcsolyáztak és közben leültek és akkor látták meg a véres zsepit.Arról meg ne is beszéljünk, hogy van a városunkban egy két hajléktalan aki magát összepisilve ráfekszik erre a padokra amikre anyukák kisbabákkal kisgyerekkel ráülnek.Szóval egy törlést megér a dolog szerintem.És ezzel nem lesz semmi baja az immunrendszerüknek.Ha az udvarunkban játszik, soha nem törölgetem a kezét.Persze akkor is figyelem mit csinálnak a gyerkőcök, de ott azért tisztaság van.
2010. nov. 17. 09:49
 9/15 anonim ***** válasza:
szerintem meg kell találni az arany középutat ezügyben.
2010. nov. 17. 09:51
 10/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem értem mi a rossz abban, ha megtörlöm evés előtt a kezét a gyereknek a játszóterezés után.Miért ti nem mostok kezet miután hazaértek a vásárlásból.Márcsak a saras csizmám után is megmosom a kezem.Nemhogy pl. a zöldséges után.Akkor miért pont a gyermekemnek nem törölném meg a kezét evés előtt.Jah, és igen használok ebben a mai világban kézfertőtlenítő zselét pl. a busz villamos meg stb. kapaszkodó után.Mi ebben a luxus?Jó régen nem volt kézfertőtlenítő és akkor, most van és azért van, hogy használjuk.ilyen hülyeséget, hogy a kosztól fog az immunrendszere kifejlődni.Ez téves elképzelés.Persze láttál már olyan gyereket aki nem volt koszos egy játszóterezés után?Hát én még olyat nem láttam.Nah erre találták fel a mosdást meg a fürdést, és jobb híján ha nincs víz meg szappan, akkor a babatörlőkendőt.
2010. nov. 17. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!