1 éves kislányom ekcéma miatt most nem kaphat semmilyen tejterméket egy hónapig, mivel válthatom ki a tejpépet?
Anyatejes baba, estétől reggelig még szopizik, tápszert sosem fogadott el, mikor kevés volt a tejem, akkor sem.
Néha adnék neki kakaót, macikávét, de mibe tegyem?
Eddig a tejpépekkel szépen ki tudtam egészíteni az étkezéseket, de most tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a segítséget.
gabonapelyhekkel, amiket vízben lehet megfőzni.
Rizsital, szójaital és ilyen termékek például szintén lehet alternatíva.
tejmentes pépek
de akkor ha eddig sem adtál neki rendszeresen tejterméket, akkor most pont ebben az egy hónapban akarnál? Heti egy étkezést nem tudsz mással kiváltani?
Egyébként a tejpépek tehéntej alapúak és bárki bármit mond, pont ugyanúgy allergizálnak, mintha sima tehéntejet adnál. ha a tehéntej nem ajánlott, akkor bizony a tejalapú tejpépek, tápszerek, tejitalok sem. A kórházban is elvették a kismamáktól ezeket a termékeket, onnan tudom.
Én a helyedben bőrgyógyászhoz vinném el, nem sima gyerekorvoshoz.
Sajnos ők a legtöbbször a tejtermékekre fogják rá az ekcémát, pedig legtöbbször nem is az okozza.
Köszönöm a válaszokat, nagyon sok ötletet kaptam, köszönöm!
Tejpépet eddig minden nap kapott a picim, így ha úgy vesszük, nem most kezdeném a tejtermékeket. Nem ez a szándékom. Csupán helyettesíteni valamivel a tejpépet.
Hogy néz ki a babám bőre? Száraz, hámló és viszkető érdes bőr, főként a végtagokon. De gondolom ahány allergia annyi féle a kiütés.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!