Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan föztök a piciknek?...

Hogyan föztök a piciknek? Vizbe rakok zöldséget, répa stb, meg csirkehusit, és azt fözzem, ha kész leöntöm a vizet, és turmix? Ennyi?

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 07:37
 1/5 anonim ***** válasza:
én igy+fűszerek
2010. nov. 16. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen. Csak nagyon kevés vízzel (inkább csak párolni), hogy a vízzel együtt ne öntsem ki az ízeket és tápanyagokat is.

Kevés víz meg kell a turmixoláshoz is.

2010. nov. 16. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

En ugy szoktam mint a husi levest (csak nagyon keves vegetat teszek bele es majd mi a ferjemmel utanna sozunk borsozunk). En kuktaba/labosba teszek csirke husit (2 csirke mellet a kisfiam miatt) repat, feherrepat, zellert, hagymat, fogahagymat, pici vegetat es so nelkuli csirke/marha husleves kockat a vegen leturmixolom belolle a husit, repat, feherrepat es egy nagyon pici zellert az ize miatt es szoktam neki fozni hozza tesztat aprora vagva vagy krumplit es ezzel keverem. De van, hogy csak siman magara adom neki. A levet mi megesszuk a ferjemmel ebedre.


Ha pl. szoszos dolgot keszitek akkor eloszor keszitem a szoszt es kulon turmixolom/torom ossze villaval a zoldsegeket hozza. Pl. a kedvenc: Egy labosba parolom 10 percig a felvagott repat utanna rateszek par karfiolt es tovabb parolom meg 5 percig. Ezalatt meghamozom a paradicsomokat es kimagozom oket. Egy masik talba olvasztok egy kis vajat beleteszem a paradicsom darabokat es addig futtatom a vajon amig egy picit szetfonek es paradicsom szosz allaga lesz. Ebbe teszek reszelt sajtot. Mikor megolvadt a sajt leszedem a tozrol. Osszeturmixolom vagy torom a repat meg a karfiolt es belekeverem oket ebbe a sajtos paradicsomos szoszba. A zoldsegeket szoktam varialni neki, karfiol helyett volt mar cukkini, kelbimbo stb. Fagyaszthato is a szosz igy en csinalok egy jo nagy tallal aztan hetkozben varialom a zoldsegeket es engedek ki a szoszbol. Tonhallal es tesztaval is nagyon finom. :)

2010. nov. 16. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem van egy profi gépem ehhez, amivel időt spórolok, plussz nagyon jól megtartja az étel ízét és a vitaminokat! Az aventnek van egy párolo turmixolo gépe, amibe csak összeaprítom 2 perc alatt a zöldségeket, beleteszem, 15 perc alatt megpárolja, ez idő alatt bármit csinálhatok, mert, ha kész jelzi egy sípolással, utána megfordítom és összeturmixolja. Nagyon praktikus és gyors, tudok vele akár csak egy adag bbébiételt is készíteni, mondjunk én többnyire 2 adagot csinálok és a felét elrakom a hűtőben másnapra. nagyon szeretem. Itt a link a termékről, ha érdekel, kicsit drága, de megéri az árát, és, ha majd már nem használod, jó áron el tudod adni vaterán:

[link]

2010. nov. 16. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyobb adag húst egyszerre megfőzök, leturmixolom és kis adagokban lefagyasztom, ha kell akkor csak egy adagot előveszek és már mehet is a főzelékhez.
2010. nov. 16. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!