7 hetesek vagyunk, szopizik es mar a 4dk napja hogy nincs szeklete, Nagy baj, mit csinalhatok?
Az a kérdés, hogy a babád szenved tőle, mert ha nem, akkor nincs gond. A babák hihetetlenül tudják hasznosítani az anyatejet.
Akkor kell "valamihez folyamodni", ha látod, hogy erőlködik, és mégsem megy neki...
Ha nem szenved tőle, és csak anyatejet kap, akkor semmit nem kell csinálnod! Hőmérőzni pláne!
Nekem mindkét gyerekemnél volt ilyen időszak pár hónapos korukban. Mindig kivártam (lányomnál egyszer 14 napot. A 14. napon minden különösebb erőlködés nélkül telekakilta a pelenkát köldöktől derékig, de ennyi.). Általában heti 1 kaki volt ilyenkor. De nem látszott rajtuk, hogy problémát okozna nekik, nem voltak hasfájósak, nem voltak sírósak, nyűgösek.
Ha a te babád sem, akkor csak várj türelmesen. Esetleg tornáztasd a lábacskáit, körözz velük, told fel a térdét a vállához, óramutató járásával megegyezően simogasd a pociját, feküdjön sokat hason....
Ne aggódj, anyatejes babánál teljesen normális, hiszen sokkal jobban emészthető az anyatej mint a tápszer. Holnapra már lesz kaka, nyugi. Az én fiam ugyanígy volt sokáig, csak mostanra, 5 hónapos korára kezdett el sűrűbben kakilni, 2-3 naponta.
Legalább kevesebb popsikenőcs meg törlőkendő fogy. :) :)
előző vagyok
a hőmérőzést egyrést megszokhatják, másrészt ha nagyon gyakran használod, kitágítod vele a végbélnyílását, és nagyon könnyű megsérteni a nyálkahártyáját, még ha be is krémezed. Nekem orvos mondta, hogy csak láz esetén szabad, egyébként nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!