Tápszerhez hány percig forraljam a vízet? és a cumisüveget mindig ki forrázam hány percig?
Szia!
Én 5 percig szoktam forralni aztán visszahűtöm a megfelelő hőmérsékletűre! Az üveget meg nem szoktam kiforrázni, akkor egész nap mást sem csinálnék csak üveget forráznék. Én 1-2 naponta szoktam kiforrázni. A többi alkalommal csak simán elmosom!
Szia!
A vizet szerintem nem kell külön még x ideig forralni, csak egyszerűen felforralod. Én úgy tudom, hogyha valamilyen eszközt (pl. cumisüveg) kifőzöl, azt 5 percig kell forralni.
Sajna az a szétolvadt cumisüveg meg lehet, hogy olyan anyagból volt, amit nem is lehetne kifőzni.
(Én a vízhez mindig teszek citromsavat és úgy főzöm ki a dolgokat - ez megakadályozza a vízkövesedést.)
Én így csinálom:
Lábas (amiben a vizet forralom): időszakonként kiecetezem (víkő ellen), aztán jól elmosom.
Víz (a táphoz): forrásig melegítem, de nem forralom tovább.
Cumisüvegek: hetente 1-2 alkalommal sterilizálom mikrós sterilizálóban, vagy s. folyadékban, sosem főzöm ki. Egyébként meg minden étkezéskor majdnem forró vízben elmosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!