Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én babám kaparássza...

Csak az én babám kaparássza folyton az arcomat, ha melléfekszem? Aki tapasztalt ilyet, és már túl van rajta, annak mikorra múlt el?

Figyelt kérdés

Úgy alszik el nap közben, hogy lefekszünk a nagyágyra együtt, és 2-10 perc múlva alszik. Az alatt az idő alatt állandóan a fejemet kaparássza. Amíg csak a fülemet és az orromat húzogatta, nem is volt gáz (csak amikor elkapott néhány szál hajat és módszeresen tépkedte), most viszont a szemem kell neki! :( Akármilyen erősen is szorítom, a kis ujjaival addig-meddig kaparászik, míg bele nem tud nyúlni a szemembe. Na hát ezt nem lehet elviselni! Ráadásul, amíg erre koncentrál, aludni sem tud. Azóta úgy alszik el, hogy legalább az egyik kezét lefogom. Ha a másikkal próbálkozik, akkor azt is le kell fogni. Kicsit panaszkodik miatta, de még soha nem sírt érte. Most 7 hónapos egyébként. Mikor lesz ennek vége???

Nem fogad el semmi mást a kezébe, próbáltam már, hogy adok neki plüsst, rongyot, de csak az arcom kell neki.

2010. nov. 12. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám a nyakláncomat piszkálja, de ha cipzáras pulcsi van rajtam akkor a cipzárat, néha az arcomat. Valamit mindig kell neki birizgálnia mikor issza az esti tejet.Egy időben a számba akart nyúlkálni. Ő most 15 hónapos. Szerintem még eltart egy darabig ez ez időszak. Ha a szemedben akar nyúlkálni fordítsd el a fejed, és mond neki, hogy ez fáj. Persze még biztos fog tenni rá kísérletet, de előbb vagy utóbb talál magának valami más birizgálni valót rajtad.
2010. nov. 12. 08:46
 2/7 anonim ***** válasza:
:) Szerintem sokára... Az én fiam a hónaljamat kapargatja és nem tudom leszoktatni. Már a falra mászok tőle! Néhány hónapja ugyan elkezdte, hogyha már századjára lököm arrébb a kezét akkor elkezdi a könyökömet csipkedni (az azért egy fokkal jobb), de mindig rápróbál a hónaljamra. Pedig ő már 2 éves elmúlt! Megérti, tudja, hogy nem szeretem, mert napközben is úgy jön oda hozzám, hogy az arcára kiül a "gonosz" kis vigyora és mondja is, hogy "anya hónalj..." és már ugrik is nekem. Már mindent próbáltam: szépen elmagyarázni, hosszú ujjút felvenni (addig tornázik, míg alányúl), sőt, vissza is szoktam kapargatni neki, hogy látod, milyen rossz? De csak nevet olyankor is, semmi nem használ... Szerintem minden babának megvan a maga kis szokása, csak van amelyik elviselhető, van amelyik idegesítő. :) Én is várom, hogy kinője!
2010. nov. 12. 08:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Ajjajj! Köszi az eddigieket, ez nem túl biztató... Sajnos hiába fordítom el a fejem, akkor elkapja a hajam. Ha pedig nem ér el, hát odajön, és akkor már nincs alvás, csak birkózás. A cipzár és a kapucni megkötője itt is nagy sláger, de ha melléfekszem, csak az arcom kell neki. Még amikor elalszik és viszem át a saját szobájába, picit félálomba kerül és akkor is nyújtózkodik az arcom után.
2010. nov. 12. 08:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az en kisfiam is arc manias 9 honapos. Ha napkozben siman letamad ha lefekszem melle a szonyegre jatszani es nekiesik a szememnek. :) Egyebkent a bolcsibe is ezt csinalja minden baba. :)) Maszkalnak a jatekok kozott de ha egymasra talanak akkor nekiesnek egymas arcanak, hajanak. Nem bantasbol egyaltalan, csak erdekes nekik, kis felfedezok. Mindig a szem, a haj, az arc, a ful az erdekes. Nagyon kell figyelni rajuk es idobe odaugrani mielott egymas szemebe vagy fulebe belekapnak es szolni nekik, hogy lehet baratkozni de csak finoman szabad egymast simogatni es csak a labat, kezet. :))
2010. nov. 12. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom még mindig a hajamat húzigálja ilyen esetben, 21 hónapos. Úgyhogy kitartás. :-)
2010. nov. 12. 09:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez,mindig,mindekinél,minden helyzetben,pl. etetésnél.Mindig mondjuk h fül-orr gégész lesz ebből a gyerekből:)Nem tudunk semmit tenni vele,így nyugtatja meg magát,ösztönösen "dolgozik" a gyerek,a szopizás maradványa,mikor még a cicit simogatta(állatoknál tejtaposás).Ebből az ösztönből fakad az alvórongyika/ágynemű gyűrkészése,simizése is elalvás előtt.
2010. nov. 12. 09:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 4,5 hós, ő meg a párnát kaparássza ha oldalra forditom, de olyan hangosan hogy nem hallani a tévét (velünk alszik). :-)
2010. nov. 12. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!