Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki pótlást ad a babájának,...

Aki pótlást ad a babájának, hogy csinálja?

Figyelt kérdés
4hónapos lesz a fiam,és sajnos párszor ki kell egészitenem neki tápszerrel,1nap,1-2szer,és nemtudom hogy csináljam.Mennyit adjak neki?Honnan tudjam mennyit enne meg,mert nagyon változó mennyit eszik.70-200ig,ez azért elég tág.Ti hogy csináljátok?Ti is méritek hogy tudjátok mennyivel kell kipótolni?Mert ha 200at csinálok neki még pluszba szopi után,azt is megenné,szóval amit "elé rakok"megeszi,ezért nemtudom mennyit adjak.Nagyon nehéz,mert túletetni se szeretném,de igy nemtudom hogy csináljam...
2010. nov. 10. 18:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is ebben a cipőben voltam, majd belehülyültem, de előbb elmúlt ez a korszak, mint gondoltam...

Én azt csináltam, hogy inkább egy etetésre adtam tápit-vagy kettőre, a többi cici.

Van aki minden cici után ad tápit, van hogy fixet, van, hogy bármennyit.

Nagyon nehéz, sokféle képpen lehet csinálni, igazán nektek kell kitapasztalni, hogy mi hogy jó, és mennyi.

2010. nov. 10. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
A prokaltin hajnalban termelődik leginkább, ezért van, hogy reggel-délelőtt több a tej. Ilyenkor ne pótolj, mert még ennyi sem lesz. Próbáld meg kifejni minden szopi után azt a cicit az utolsó cseppig, amiből először evett. Ennyi idősen a fiam 6x evett, ált. az utolsó háromnál kellett pótolni, változó mennyiségben Én mindig először kb. 20-30 percig szopiztattam, és ha éhes maradt (nem mindig volt az), adtam neki utána tápot.
2010. nov. 10. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Én minden etetésnél cicivel kezdtem (10-15 perc cicinként, kivéve, ha hamarabb kiürítette), ez fontos a tejtermelés miatt. Aztán megmértem, mennyit evett és egy optimális mennyiségre kiegészítettem tápszerrel. Tudom, hogy sokan kritizálják a 150 g-os módszert, de én az alapján számoltam ki a napi mennyiséget. Néha kevés volt neki, néha sok, ezért a biztonság kedvéért kicsit többet készítettem, hátha kéri, de a túletetést én is igyekeztem elkerülni.

Ha csak 1-2 etetésnél kell pótolni, lehet, hogy tudnád szaporítani a tejed, próbáltad már? Nekem azt mondta egy szoptatási tanácsadó, hogy ha a tej mennyisége több mint fele a baba által igényelt mennyiségnek, akkor 2-3 napig ne adjunk neki tápszert, és szoptassuk meg ahányszor csak kéri, ettől általában megnövekszik a tej mennyisége (ez történik a fejlődési ugrásoknál is). Nekem sajna csak 1/4-1/5 volt az anyatej :(

2010. nov. 10. 22:30
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm.Én is cicivel kezdem,2mellből,változó mikor mennyi ideig szopizik,van hogy összesen a 2-ből 10percig,de van hogy félóráig,az hogy mennyit,a is nagyon változó.Tejem tuti van,ma volt itt a védőnő is,pont látta mikor evett a fiam,és ő sem érti miért csinálja ezt,de ő is azt mondta van tejem,mert ugye akkor nem tudna alkalmanként enni 200felett is.Azt mondta,hogy lehet azért csinálja ezt,mert elakarja választani magát a ciciről.Meg azért eszik 1ciciből pár percig,utána kitépi a szájából,mert addig ugye jön belőle,utána viszont már megkell küzdeni érte,csak ő nem akar,és akkor kitépi a szájából.Utána jön a másik cici,azzal ugyanezt eljátsza,pár percig még"dől"belőle,addig jó,utána orditás,ezekután meg sehogyse tudom visszarakni rá,ő is látta,pedig büfiztünk közbe,szünet is volt...stb,akkrse,igy megint kénytelen voltam pótolni neki.
2010. nov. 11. 16:55
 5/5 A kérdező kommentje:
ezt a "kitépi a cicit a szájából",miért csinálhatja ezt,ilyen kérdést is irtam ki valamelyik nap,csak a mostani komment ahhoz "tartozik"inkább,ha nemértenétek,csak ehhez irtam igy egybe.Hogy mennyivel pótoljam ki neki a tápszert,a védőnő se tudta igazából megmondani,d ő is ezt mondta,hogy átlagba a 120-150g legyen meg,ezért muszáj vagyok mérni,de ebbe már beleőrülök...
2010. nov. 11. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!