Aki pótlást ad a babájának, hogy csinálja?
Én is ebben a cipőben voltam, majd belehülyültem, de előbb elmúlt ez a korszak, mint gondoltam...
Én azt csináltam, hogy inkább egy etetésre adtam tápit-vagy kettőre, a többi cici.
Van aki minden cici után ad tápit, van hogy fixet, van, hogy bármennyit.
Nagyon nehéz, sokféle képpen lehet csinálni, igazán nektek kell kitapasztalni, hogy mi hogy jó, és mennyi.
Én minden etetésnél cicivel kezdtem (10-15 perc cicinként, kivéve, ha hamarabb kiürítette), ez fontos a tejtermelés miatt. Aztán megmértem, mennyit evett és egy optimális mennyiségre kiegészítettem tápszerrel. Tudom, hogy sokan kritizálják a 150 g-os módszert, de én az alapján számoltam ki a napi mennyiséget. Néha kevés volt neki, néha sok, ezért a biztonság kedvéért kicsit többet készítettem, hátha kéri, de a túletetést én is igyekeztem elkerülni.
Ha csak 1-2 etetésnél kell pótolni, lehet, hogy tudnád szaporítani a tejed, próbáltad már? Nekem azt mondta egy szoptatási tanácsadó, hogy ha a tej mennyisége több mint fele a baba által igényelt mennyiségnek, akkor 2-3 napig ne adjunk neki tápszert, és szoptassuk meg ahányszor csak kéri, ettől általában megnövekszik a tej mennyisége (ez történik a fejlődési ugrásoknál is). Nekem sajna csak 1/4-1/5 volt az anyatej :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!