Mi van akkor, ha valakinek Gyed alatt megszűnik a munkahelye?
Ha gyed alatt szűnik meg a munkahely, akkor a gyed továbbra is jár, ugyanabban az összegben, csak passzívan, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony. Ez azt jelenti, hogy a következő baba esetében újra el kell helyezkedni, vagy álláskeresésire kell menni, hogy biztosított legyél, ellenkező esetben nem jár a gyed.
Plusz a szükséges 365 napot is érinti a passzív gyed: a passzív gyeden töltött napok beleszámítanak a tgyáshoz szükséges 365 napba, de a gyedhez szükségesbe nem.
Nekem nem a munkahelyem szűnt meg,hanem lejárt a határozott idejű szerződésem:((((
Én is passzív gyeden vagyok..
Nagyon jól megválaszolta a kérdésed az előttem szóló...
Sajnos nem kapunk automatikusan gyed-et a 2. babára..vagy dolgozni megyünk,vagy,ha vállalunk tesót, a tgyás után már csak alanyi jogon járó gyes-t,és a kétszer 14 ezer forint családi pótlékot kapjuk...mi az utóbbit választjuk,mert nem akarunk nagy korkülönbséget a gyerekek között!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!