Mennyi legyen a "kis korkülönbség"?
Figyelt kérdés
Kis korkülönbséget szeretnénk, de nem igazán tudom eldönteni, mennyi is lenne az ideális... 1 év vagy kettő, vagy másfél? Olyan anyukák tapasztalatai érdekelnek, akik kis korkülönbséggel vállatak babát. Ti hogy oldottátok meg?2009. jan. 9. 20:47
1/7 anonim 

válasza:

Én arra figyelnék, hogy terhesen ne kelljen már emelgetni a nagyobbikat, tehát már stabilan tudjon járni.
2/7 anonim 

válasza:

igen ez igaz amit az elso valasziro irt miota a lanyom satbilan jar kel :) azota probalkozun k kistesoval !
3/7 anonim 

válasza:

Az én gyerekeim közt 2,5 év a korkülönbség,de nagyon nehéz velük így is.A nagyobbikat így is kellett emelgetnem terhesen,sőt jobban ragaszkodott hozzá mint mikor nem voltam terhes.De ez ellen az orvosnak sem volt semmi kifogása.Ha minden rendben akkor nem árthat,csak figyelni kell a felemelésnél.De szerintem ez elkerülhetetlen kicsi gyereknél,még ha 5 év a korkülönbség akkor is.A kicsi most féléves,talán ahogy egyre nagyobb úgy lesz egyre könnyebb velük.Szerintem 1 év nagyon kevés.Már szülés előtt 1 hónappal nagyon nehéz volt a nagyobbikkal.Megérzik a változást.Persze elmondtunk neki mindent a maga szintjén,de így is megviselte a dolog.Főleg a kórházi tartózkodásunk.A mai napig mondogatja,hogy "ugye nem mész többet a kórházba"És azóta mindennek van anyukája bármivel játszik.
4/7 anonim 

válasza:

mi a ferjemmel a 2.5 évet beszeltuk meg, de még az elso sincs meg, majd februarban!
5/7 anonim 

válasza:

nálunk 22 hó a különbség, és borzasztó nehéz. nagyon türelmes , nyugodt ember vagyok/voltam. de a mostani hisztit és azt,h mindkét gyerek kézben akar lenni... mégse bánom, mert imádják egymást, tanulnak egymástól, alkalmazkodnak,. szerintem jobban megértik egymást majd. (igaz sokat veszekednek) a testvérem és köztem is 22 hó a különbség. a férjem és tesója közt 11 év. hát szerintem a kevesebb jobb. de az egy év kevés. a kettő is úgy jó, ha van segítség, ha néha gyerek mentessé tesznek.
6/7 anonim 

válasza:

Nálunk 16 hónap a korkülönbség,nem mondom,hogy mindig könnyű,de meglehet úgy szervezni,hogy jó legyen.Minden napját élvezem itthon a gyerekeimmel.Az első kisfiunkra 3 évet vártunk (így nagyon tudom értékelni,mi is az amikor megadatik a gyermekáldás),a második kisfiam megcsak úgy "elindult".Amit persze nem is bántunk.A cipelésről megcsak annyit,persze nehéz,de aki gyereket akar...Annyi szeretetet kapunk a gyermekeinktől,amennyit mi adunk.:-)
Egy két picuros boldog anyuka
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat. Felnézek mindenkire, aki több kisgyerekkel van otthon, mert nekem néha az egy baba is nehéz... De nagyon vágyom több picurra. Még fel kell nőnöm a feladathoz:) Még egyszer kösz!
2009. jan. 10. 10:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!