Anyukák! Van egy 18 hónapos kislányunk és most tervezzük a második babát. Szeretnénk egy papagájt vagy kanárit venni neki, imádja a madarakat. Vélemények és veszélyforrások ezzel kapcsolatosan?
Hát veszélyforrást nem tudok minden állatnak megvan pl. lehet allergiás a tollra de ha azért vesztek madarat hogy majd gondozza ahhoz még nagyon kicsi.
nekünk halak vannak az pont jó néha odamegy megnézi őket de a gondozásuk a mi feladatunk néha ad nekik tubifex kockát és kész.
szóval szerintem még nem lenne türelme hozzá hogy kivegye őket a kalickából és szeliditse..
Hát én nem hogy papagájt,de semmilyen állatot nem tartanék gyerekek közelébe.Bár mi panelba lakunk.
Tesóméknak is volt papagájuk és amikor meg lett a baba a védőnő is mondta hogy adják oda rokonoknak,ismerősnek.Nem tudom miért,de ő sem díjazta.
Szia!
Én semmiképpen nem vennék neki a lakásba madarat! Nemcsak a betegségek miatt, hanem egyébként sem, a saját nyugalmatok érdekében.
Kisfiam 22 hónapos és pont 1 hónapja vettünk neki egy kanárit. Nagyon szereti.
A nappaliban van a madár egy polcos szekrény tetején. A kalitka elejére átlátszó fóliát tettem így a magok és a toll nem szóródik ki. Nagyon szeretjük ahogy csicsereg. Gondolkodtunk hogy milyen állat lenne jó, kisgyerek mellé és a madár mellett döntöttünk. Szerintünk jobb mint a hörcsög, vagy kutya, cica esetleg hal. :)
Madarat lehetőleg 3-4 éves korig ne! A lábáról, tollak közül apró bőrdarabkák válnak le, amit a csapkodásával a szoba levegőjébe juttat. Nekünk is volt papagájunk, s
de amikor megszületett a pici, a nagypapához vittük "nyaralni", majd ha nagyobb lesz, visszajön hozzánk. Hörcsögöt végképp nem szabad, de a halakat tudom ajánlani, ha értesz hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!