Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy alakul a súlygyarapodás...

Hogy alakul a súlygyarapodás 12 -18hó körüli babátoknál?

Figyelt kérdés
Kislányom 14hós, 12 hósan tanult meg járni, na most 2 hónapja egy dekát se hízott.. 8kg, oké tudom hogy jár, lemozogja és sok gyerek stagnál 12-18hó között, jó akinek 10kg a gyereke annak nem aggódnak, nekem mivel kevesebb rágják a fülem. Eszeget, de nem tudom megtömni. Nem fog hízni hónapokig?
ma 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

1 és 2 éves kor között 1-2 kgt szoktak hízni a gyerekek.

Az én kisfiam 1 évesen 8,8 kg volt, 1,5 évesen 9,6 kg most 2 éves és 10,7 kg.

Ő sem egy nagy gyerek, de egyébként formás és ráadásul még jó evőnek is mondanám. Magasságra sem nagy, 84 cm körül van, de azt nem tudom pontosan. Még 86 méretnél tartunk.

Nem mindegy, hogy ehhez a súlyhoz hány cm a kislányod. Az 1-2 kg hízás még simán összejöhet.

De ha aggódsz akkor vizsgáltasd ki, nem e vérszegény. De ha magához képest jól fejlődik, akkor nincs ok az aggodalomra.

ma 14:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem vérszegény, nem szenved semmiben sem hiányt, a vérképet nézve. 71cm
ma 14:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Kisfiam 15 hónapos, nagy súllyal született, most tanult meg járni, utóbbi hónapokban így is hízik szépen. Mindent megeszik, már nem kap anyatejet csak este tápszert.

10 hónaposan 10,3 kg 77 cm

12 hónaposan 10,9 kg 81,5 cm

14 hónaposan 11,8 kg

15 hónaposan 12,4 kg 83,5 cm

ma 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!