Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen beszűkült a bőr a...

Teljesen beszűkült a bőr a kukiján. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 hónapos kisfiam kukiján teljesen össze van szűkülve a bőr. Már annyira, hogy lyuk sem látszik rajta. Kb 2 hónapos korában kicsit be volt pirosodva neki. Akkor a védőnő azt mondta, hogy óvatosan próbáljam neki húzogatni rajta a bőrt, hogy az alatta termelődő váladék ki tudjon jönni. Így is csináltam. Minden fürdetéskor kicsit húzogattam neki, de sosem erőltettem. Nem szakad meg rajta a bőr sem soha, nem sérült vagy ilyesmi. Aztán egyik napról a másikra egyszer csak elkezdett összeszűkülni a bőr. Eleinte még látszódott a kis makkjának a vége, aztn már az nem látszott, csak egy ki lyuk volt a bőrön. Most meg már szerintem pisilni sem tud normálisan, mert én már a lyukat sem látom. Eddig össze-vissza pisilt mindent a pelenkázón, sőt még a kiságyba is betalált néha annyira nagy sugárban jött a pisi. Most már ilyen sosincs. Csak csordogál neki lefelé és kész. Nagyon aggódom, hogy valami baja lesz emiatt. De erőltetni sem akarom a húzogatást, nehogy sérülést okozzak vele. Mit tegyek?
2010. nov. 8. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is rettentő pici a luk,pedig az én kisfiam már 14 hónapos. A mi dr.nőnk azt mondta, h 15 hónaposan kezdi el neki kezelni, tehát nem egyből felrántani. Én sem merem feszegetni, mert félek h többet ártok vele. Viszont minden nap látom este a fürdőkádban h belepisil és neki nem csordogál,hanem teljes erővel jön a pisi.
2010. nov. 8. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is,igy van,h levan tapadva akisfiamnak a bör,ö 13hónapos,nekünk azt mondta a doki néni,h mig rendesen tud pisilni,addig nem csinálnak vele semmit,majd 3éves korába csinálják meg neki,ha addig magától nem javul a helyzet,viszont is sugárban pisil.

A doki néni nekünk azt mondta,ha nem a megszokottan pisil,vagy esetleg nemtud pisilni,mert állitólag ilyen is elöfordulhat akkor egyböl megcsinálják neki a fitymaszükületét,ugyhogy én azt ajánlanám neked,h hivd fel a dokit vagy menjetek el hozzá,és megmondja,h van-e teendö vele.

Remélem minden rendben lesz a kisfiaddal!:)

2010. nov. 8. 22:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, hogy nálunk nem olyan sugárban jön a pisi, mint eddig. :S
2010. nov. 8. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:
szia.lehet rá kapni a patikában ovestin krémet.ez bőr puhito krém,direkt erre valo,napi egyszer kell vele bekenni.
2010. nov. 8. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
SZia!Az én kisfiam 8 hós,mi is így voltunk,nem mertem piszkálni,pedig minden fürdésnél huzogattam,de csak picit.Úgy tűnik én meg túl óvatos voltam,mert a védőnő kb.1 hónapja megmutatta mennyire lehet,megvoltam lepődve,sokkal jobban letudom neki húzni,mert akkor egy csomó beszáradt trutyit kipucolt neki a védőnő,valószínű azért nem tudtam.Most is óvatos vagyok,de picit bátrabb és azóta jobb a helyzet.
2010. nov. 8. 23:14
 6/9 anonim ***** válasza:

4 Hónaposnak még ne kend semmivel és ne is huzagasd most akkor hanem inkább vidd el dokihoz. Erre nem tudunk házi praktikát ajánlani, mert ha nem úgy pisil már mint régen akkor azt mindenképpen kell hogy lássa orvos. 4 hónapos még egyébként sem tudnak vele mit csinálni, ha nem akadályozza a pisilést, de ha igen ( de reméljük hogy nem) akkor oda orvos kell.

Területi urológus rendelést keress fel, ők fognak tudni segíteni vagy megállapitani hogy van e probléma és hogy milyen mértékű.

2010. nov. 8. 23:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Vidd el urológushoz. Az én kisfiammal is ez volt, 18 hónaposan. Míg nem látta a doki, addig azt mondta nincs jelentősége, hogy nem tudom felhúzni rajta a bőrt, meg nem is kell piszkálni amíg pelenkás. De mikor megnézte, óvatosan hátrahúzta neki, ő is meglepődött, hogy tudott így összeszűkülni. Azóta én is hátrahúzom neki, de csak minimálisan. Szerintem ne várj a dokival sokáig, nem fogja azt mondani, hogy fölöslegesen mentél.
2010. nov. 9. 13:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Mindenképpen elmegyünk az orvoshoz, mert nagyon idegesít.
2010. nov. 9. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:
megmutattam a doktornéninek. Ő szépen felhúzta rajta a bőrt. Szóval kiderült, hogy csak én nem mertem neki nagyon húzogatni. Mostmár mindegy, legalább tudjuk hogy kell, és megnyugodtunk. A pisiléssel viszont az a gond, hogy keveset eszik, így nincs meg a megfelelő folyadékbevitel. Sajnos teát nem fogadja el, így most gyümölcslevket fogunk próbálgatni.
2010. nov. 10. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!