Anyukák! Mibe öltöztetnétek babátokat a keresztelőre?
Figyelt kérdés
December 5.-én lesz a keresztelő,akkor lesz 7 hós!Tudom,hogy az a divat,hogy szép kis mellény,fehér ing stb de a templomba nagyon hideg van és félek,hogy megfázik,ráadásul akkor már valószínű hogy minuszok lesznek odakint is!Ha csak sima fekete nadrágot adok rá meg veszek neki egy vastag fehér pulcsit az gáz??Vagy kabát???
2010. nov. 8. 20:17
1/9 anonim válasza:
1 éves kor alatt mindenképpen hófehérbe kell öltöztetni tetőtől talpig.
2010. nov. 8. 20:23
2/9 anonim válasza:
Szia!
Nem volt keresztelője a fiamnak így nem tudom milyen, csak a tv-ből láttam. Tehát nem tudom, hogy illik-e fekete nadrágba vinni a gyereket. (bár lehet a pap többet tudna erről mondani) Viszont én, ha "kötelező" lenne a keresztelős ruha akkor egy számmal nagyobbat vennék, s jól aláöltöztetném a babámat. (lehet kapni fehér harisnyát meg vastagabb hosszúujjú felsőrészt is. Tehát én úgy gondoltam, hogy harisnya, kombidressz, vastagabb rugdalózó (ez mind fehér színben) és rá a keresztelő ruha. Így biztos nem fázik meg.
2010. nov. 8. 20:25
3/9 anonim válasza:
Mi hofeher smokingba kereszteltuk, ami beleses volt es azonkivul alaja lehetett oltoztetni, bar nem kellett volna mert kiderult hogy futve van a templom, igy aztan melege volt a kis manonak.
2010. nov. 8. 20:27
4/9 anonim válasza:
szia! egy hete volt a kereszteloje 3 honapos kislanyomnak. tiszta feherben volt, igy: alul hossu ujju body, harisnya, zokni, vekonyabb sapka, erre jott a kis egyuttes amit direkt ilyen alkalmi cuccokat arusito uzletbol vasaroltunk, az evszaknak megfelelo vastagsagu, tehat jol belelt, jo vastag ruhacska + nadrag, hozza volt vastagabb sapka es cipocske erre jott egy himes, kapcsos takaro. kepet nem tudom hol tolthetek fel, de facebookon ott vagyunk..
2010. nov. 8. 20:30
5/9 anonim válasza:
Szerintem nem kell teljesen fehérbe öltöztetni a babát. Régen lehet, hogy ez volt az elvárás, de ma már nem. Én valamilyen pasztell színű ruhát adnék rá. A kisfiamnak nyáron volt a keresztelője, és ő egy kis drapp len nadrágban és szintén len fehér-drapp ingben volt. Nagyon aranyos volt. Én nem bírtam volna csokornyakkendős, szatén mellényes cuccba ötöztetni.
2010. nov. 8. 21:51
6/9 anonim válasza:
Szia!
a lányomnak tegnap volt a keresztelője! :) 11 hósan!
ÉS hál isten jó idő volt,de én a Te helyedben nem nagyon gondolkodnék,hisz úgyis overálban lesz!
Amúgy a lányom (már megy) és egy kis mályva színű ruha volt rajta és fehér harisnya,meg egy halvány lila dzseki!Én nem vettem ezért mindenből fehéret,mondjuk én is úgy számítottam hogy nov.7-én is már overállban lesz!De nagyon jó időnk volt!
2010. nov. 8. 21:57
7/9 anonim válasza:
Szerintem is fehérben illik, és szokás. Az én kislányomnak most volt vasárnap, 8,5 hós. A templomban elég langyi volt, modjuk a misén a keresztelő előtt tele volt, beleheltük. Fehérben volt, a ruha ugyan vékony volt, de aláöltöztettem,h.ujjú body,harisnya,vastag plüss rugi. Ha szükség lett volna rá, még egy kardigánt is bevetettem volna. Szerintem egy kisfiúnál is megoldható. Akár egy fehér polár pulcsival.
2010. nov. 8. 23:03
8/9 anonim válasza:
Fehérbe illik, de mi nem vettünk azért fehér overált, nekünk is télen volt a keresztelő, így sajnos színes ruhában volt... Ha előre gondolkoztam volna, akkor fehér vagy nagyon világos overlát vettem volna, ami a templomban is szép.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!