Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem nő a hossza és a súlya is...

Nem nő a hossza és a súlya is alig vagy stagnál. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Majdnem 11 hós a kislányom. 8460 gramm és 70 cm, pedig 3100 grammal és 52 cm-rel született.

Olyan picike, a haja is kicsi. A nővére kevesebb súllyal és ugyanennyi hosszal született, de ilyenkor 76 cm volt és 8800 gramm.

4 hós koráig brutál módon hízott. Bőven átlagon felül, aztán nagyon lelassult kb havi 150-200 volt egy ideig, volt, hogy csak 60 vagy 100 grammot hízott. A hossza 6 hósan 68 cm volt, hát azóta kb nem is nőtt.

Mivel múltkor fogyott is (betegség miatt 1,5 hónapja nem akar enni) a védőnővel felvettem a kapcsolatot. Szerinte keveset eszik (étkezésnél fél üveg bébiételt). Mivel a nővérét tömtem non stop (ő sem akart enni) megutàlta az evést, ezért nem erőltettem eddig. Most màr neki is erőltetem + Sinlac és gabonapép is megy, nőtt a súlya majdnem 200 grammot 2 hét alatt, de most 1 hete megint stagnál. Enni szilárdat nem akar, a pépet is nagyon nehezen fogadja el, de abból is a 4-5 hósaknak valót, bàrmivel próbálkozom.

Rendes szilárd étellel 2 hónapja akarom etetni, de egészen 3 nappal ezelöttig hozzá sem akart nyúlni. Most 2 nap is "evett" banánt (mást nem hajlandó), de csak nagy darabban hajlandó, csipetnyi ételről hallani sem akar.

Más találkozott màr ilyennel? Normalizálódott ez? Mi volt a gond?

tegnap 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Egy évesen volt a lányom 9800 gramm és 74 centi. Ha a te 11 hónaposodat nézem, kb majdnem ugyanaz.

Sztem tök feleslegesen aggódsz. Nem baj ha stagnál, a lényeg hogy ne fogyjon. De írod azt hogy beteg volt és fogyott. Bár azt nem írod mennyit. Tehát úgy írok hogy max 200 grammot fogyott. Az még nem vészes. Csak számolj utána hogyha abban az ütemben hízna végig mint az elején, akkor hány kiló lenne. Az enyém akkor egy évesen 24!! Kg lett volna. Sinlacot én nem adnék erre neki. Inkább lassíts le. 1 éves korig, de ha még tovább akarja akkor bőven elég neki az anyatej/tápszer. A tápszer is tápanyag neki, ezt ne felejtsd el.

Kínálj neki több mindent. Pl tegyél oda neki lárolt répát, almát, karfiolt egyszerre hogy tudjon miből válogatni. Vagy adj neki tejbegrízt banánnal ízesítve, de mellé tehetsz kivit vagy valami mást is. Kínálj neki többet. Akkor is folytasd ha eleinte nem vevő rá, hátha majd megtetszik neki. Amíg nem eszik mennyiséget addig pedig bőven elég az ami eddig is.

Amit elfelejtettem hogy pisis kakis pelus van elég? Jó kedvű? Van energiàja?

tegnap 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Én nem látom sem kisebbnek sem soványabbnak a kelleténél. A saját tempójában fejlődik nincs lemaradása. Nem érdemes a két gyereket összehasonlítani.
tegnap 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Most már nem fog úgy hízni mint eddig.

Már nem csak fekszik, hanem gondolom kuszik-maszik, esetleg már fel is áll

Ha elkezd szaladni, akkor pedig méginkabb lelassul majd a hízás.

Nekem a fiam 10 hónapos korában 9 kiló.volt, egészen 12 hónapos koráig, csak cm-ben nőtt, kilóban nem.

Utána felhizott 12 kilóra, aztán másfél éves koráig meg is állt a hízás, pedig jó evő volt.

Nem kell tömni a gyerekeket erővel.

ma 06:18
 4/7 anonim ***** válasza:

A fiam is lelassult egy idő után. 1 évesen 8800 gramm és 76 centi. Aztán ugyanúgy baromi lassan és keveset hízott. De minket senki nem szekált ezzel. Vékony alkat, pont mint az apja.

Májusban lesz 3 éves, kb.94 centi és talán már van 11 kiló.

ma 06:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó súlyban van. Kislányom 11 hósan 7450gr volt 69cm. 46centivel született. 1 centiket nőtt az elmúlt 6 hónapban. Volt h nem hízott vagy csak 120-200grammokat az elmúlt hat hónapban, de na,annyit eszik mint egy kismacska.
ma 07:04
 6/7 anonim ***** válasza:
5ös vagyok az endokrinológus csesztet a magassága miatt,hogy picike, én 166cm , apuka 172cm. és h magasak vagyunk, nem normális h ő picike. 74est növi kifele szóval szerintem most nött e hónapban, most volt 1 éves. 7800gr jelenleg mert itthon mérem.
ma 07:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Vifasztaljon, hogy az enyem meg túl nagy es ezért csesztetnek..

7 hónapos, 10,4 kg es 78 centi. Mindig mondják hogy ez sok, de érdekelne hogy mit várnak, mit csináljak vele?

Ne adjak neki enni? Pedig nem eszik sokat, egyszerűen ilyen nagy, ez van.

ma 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!