Más 17-18 hónapos sem "nem ér rá enni"? Megőrülök
Próbálkozz csak azzal, hogy együtt esztek! Nagyon fontos dolog gy gyermeknek az étkezés szertartása. Együtt üljetek le, rendesen megterített asztal Megkínálod, ha nem kér, engedd játszani. Miden étkezésnél legyél türelmes, mindig kínáld meg, ha nem kér, nem kell erőltetni.
Az utána szaladgálós etetést felejtsd el, mert a gyermek nagyon okos. Valószínű ezért sem ül meg, mert tudja, hogy majd anya utánam jön, s megetet játék közben!
Hagyd el a nassoltatást, ne etesd az etetőszékén kívül máshol, tanulja meg, az étkezés rendjét!
Pár nap alatt vissza fog térni, ha tartod te is magad! Egy gyermek sem fog éhen halni, ha éhe lesz, rendesen ül majd a székében, s eszik, nem lesz szükség utána szaladgálni és etetni!
Nálunk ugyanez a helyzet, mindig valami dolga van...
Egy jó tanács: ne szaladgálj utána a kajával! Utánam mindig jött anyukám, aggódott, hogy nem eszem eleget, és én ennek tulajdonítom hogy borzasztó válogatós és nyammogós gyerek voltam.
Én úgy gondolom, hogy neki sem jó, ha éhes, tehát amennyi kajára szüksége van, azt megeszi. Ha már elkezd felállni az etetőszékben, akkor nem erőltetem, mehet a dolgára...Ez is csak egy átmeneti dolog lesz szerintem,
Érdekes, ha a kedvenc kajája van, akkor tud nyugodtan ülni...
Hiába eszünk együtt, akkor sem marad meg ő is sajtkukac, örökmozgó. Két három kanál után már menne, ha hagyom alig eszik elfogy.
Gyümölcsöt, rágcsát ha kap néha azt már csak úgy kutyafuttában eszi, mindig elvesz egy darabot
Egészséges, sok az energiája, jól érzi magát. Miért gondolod, hogy elfogy? Nem kell neki enni adni, csak az asztal mellett, ha nem kajaidőben éhezik meg, akkor sajna ki kell várni. Enni is fog mert előbb- utóbb megéhezik.
Persze, kegyetlenül hangzik de az nem okés, hogy rohangálsz utána a kajával mint egy futőbolond. Komolyan meg nem gondolhatja senki, hogy egy gyerek magát éhezteti...Ha meg energikus is akkor tuti, hogy megeszi amit kell, csaka lehető leghülyébb körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!