Nem tudok 2 lány név közül választani. Zselyke vagy Zoé? Melyik lány név szimpatikusabb nektek és miért? A vezetéknevéhez mindkettő illik.
A Zselyke, Csendike, Lelle és a túl magyaros nevekkel nem csupán nevet, hanem kvázi ideológiát is választasz a gyerekednek.
Ha nem is vagytok ilyenek, egy ilyen névadásnál sokan ezt fogják feltételezni, és a gyerekekhez is így viszonyulnak majd a társai.
Ismerek ilyen családot. Apukának huszárbajsza van, anyuka minden nap hosszú szoknyát és fonott copfot visel, a gyerekeik életén meg uralkodnak. Nem engedik őket sehová, nem kapnak olyan játékot, ami amerikai mese film alapján készült. Maradnak a diafilmek, a Frakk meg a Mekk mester. Megszabják, hogy csak vallásos és hasonlóan szélsőséges hátterű gyerekkel barátkoznatnak.
"Zoe nekem egyáltalán nem tetszik, és szerintem nem is magyar gyereknek való, hiába olyan népszerű."
Miért ne lenne magyar gyereknek való egy görög eredetű név ? Akkor gondolom Istvánt és Katalint sem adnál. Egyébként meg már semmi közünk a honfoglaló őseinkhez. Germán-szláv-cigány keverék majdnem mindenki
Nem gúnyolódtam! Véleményt kértél, leírtam az enyém!
És de, nekem estél...ha nem tudod elviselni, hogy másképp is láthatnak dolgokat, mint Te, ne kérdezz!
#5.
Köszönöm szépen #8.
Én is azok közé tartozom, akikben a Zselyke mélyről jövő émelygést kelt. A gejl szó jut róla eszembe, meg tényleg a petrezselyem.
Én szeretem a magyar neveket, pont azért, mert ideológia is, és a haza szerintem nagyon fontos.
De a Zselyke akkor sem tetszik.
A Zoé egy olyan név, amit sose értettem, mért tetszik valakinek, de a kettő közül még mindig ez a jobb.
Az én gyerekem Zoé, eddig csak előnye származott belőle azon kívül, hogy sokan vannak Zoék az országban. Egy-kétszer járt úgy, hogy azt hitte neki szólnak.., és valóban mivel Zoinak becézem, sokan Zolinak hallják, és én hallottam már az egyik tanárnál, hogy Zoé, mikor épp Zolit szidta..
A tanára, akit utálok "zozó"nak hívja. Ennél idétlenebb, lekezelőbb név nincs a földön. Az a tanár több gyereket szemétkedésből idétlen néven hív. Ez egy másik hátránya, sokan megpróbálják majd becézni és Zozi vagy Zozó lesz belőle, és ki fogják röhögni angolból, ha az állatkertről beszélnek, de csak egynapos "csoda" volt.
Amúgy imád belefutni más Zoékba a gyerek, mert úgy érzi kötődik hozzájuk, kicsiként minden Zoé megölelte egymást, most meg csak összemosolyognak.
Ennek ellenére szerintem is magyartól idegen a hangzása, viszont amúgy nemzetközi viszonylatban csodálatos, erős, nőies. A Zselyke cuki, nekem nem jut rovar az eszembe, ha hallom, hanem inkább a Zsengére asszociálok, valami kis fiatal hajtásra, növénykére. Rákérestem, apró patakocskát jelent. Nagyon cuki, de én sem szeretem a becézett neveket, Fanni, Lili, Lotti, viszont ezen annyira nem érződik. Olyan, mint a Lenke, teljesen vállalható.
Szóval én sem tudnék dönteni, a vezetéknévhez jobban illőt adnám. Amúgy nagyon meg fogja utálni Zselyke a nevét, ha le kell majd betűzni angolul/németül, vagy ki kell díszíteni, vagy verset írni minden betűjével.. egy rakás ilyen feladat van az oktatásban, a hosszúnevű gyerekek mind szívnak, pláne, amiben kétjegyű vagy ékezetes betű is van benne.
Bármelyik elég jó, nem tudsz rosszul dönteni. Érdemes megvárni, amíg megszületik, akkor tudni fogod. Én Teodórát(ez olyan tisztának és igaznak hangzik, fennséges) akartam adni a gyereknek, de mikor megláttam, olyan kis egyszerű, átlagosan szép, gyámoltalan volt, nem kirívó gyereknek látszott, túl flancos lett volna neki a Teodóra. Egyszerűségében volt tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!