Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen korai jelei voltak az...

Milyen korai jelei voltak az autizmusnak? 1 év környékén.

Figyelt kérdés
jan. 9. 01:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szia, autista kislányom van,4 éves ,3évesen kapott diagnózist, 1 évesen az ég világon semmi jel nem volt olyan 1,5 évesen kezdődött : lábujjhegyen kezdett járni,sokat ugrált,pörgött, csak úgy futott ide oda ha örült valaminek ,az ujjai jártak folyton ha izgatott volt,egy szót sem szólalt meg,nem figyelt a nevére, olyan érdektelen volt , játszott egész nap de nem funkcionálisan ,soha nem mutogatott ! A kéz odahuzása meg egy olyan autistás dolog nem össze keverendő azzal hogy oda visz amit akar és megmutatja mert ők egyáltalán nem így csinálják hanem hogy értsd egy példa: ott van tőle pár cm egy dolog amit szeretne és megfogja a kezed és veled együtt veszi fel , de amúgy sem csinálta ezt 1-1,5 évesen, később lett ez nálunk , ha kérdésed van írj nyugodtan színesen megosztom a tapasztalatom, Üdv A.
jan. 15. 05:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez egy kb. 10.000 fős csoport, szinte mindenkinek autista gyereke vagy gyerekei vannak, itt tudsz kérdezni: [link]
jan. 15. 09:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Iskolában merült föl, egy évesen még semmi tünet nem volt. Talán annyi utólag, hogy nyugtalan baba volt, csak kézben volt el.
jan. 16. 08:07
 14/17 anonim ***** válasza:

13as és az oviban, hogyhogy nem merült fel,ott minden rendben volt?

És az iskolâban mi volt?

jan. 16. 16:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Ott annyit láttak, hogy visszahúzúdó, nehezen barátkozik, de azt, hogy emögött autizmus lenne, nem vették észre. Nem is hibáztatom őket, enyhe esetben nehéz ezt nem kifejezetten hozzáertőként felismerni. Az iskolában ezek a szociális problémák meg mindig fennáltak, látszott, hogy szorong, ezért mentünk több helyre, míg az egyik orvos akihez kerültünk, felismerte ezt. Eleinte sokként ért, most már sokat utanaolvastam ezeknek a dolgoknak, járunk fejlesztésre és bizakodó vagyok, hogy minden rendben lesz.
jan. 16. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:

A fejlesztèsen konkrétan mit csinálnak , hogy jobban tudjon barátkozni?

Szerintem biztos, hogy minden rendben lesz 🙂

jan. 16. 21:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Szociális-kommunikációs fejlesztésre jár és őszintén, nem tudom pontosan milyen feladatok/játékok vannak. De amit mégis elmond a gyógypedagógus, abból az jön le, hogy különböző szituációkat beszélnek át vagy saját élmény, vagy egy film, képek alapján. Megbeszélik azt is, hogy különböző szituációkban, hogy érdemes viselkedni, pl. barátkozáskor, hogy tudnak kezdeményezni. Ugye az autisták nehezebben értik mások szándékait is, gondolom valahogy ezt is fejleszti, de erre nem tudom milyen gyakorlatok vannak. A lényeg viszont, hogy szeret járni és ott sok dologban megnyílik, kicsit pszichológiai ülésnek is tekinthető, mert azt is elmeséli ami bántja.

A kérdésre viaszatérve: egy évesen lehet már tünet, de sok enyhébben érintett gyereknek akár szinte semmi. Utána meg azt tudom általános tanácsnak mondani, hogy ha egy tünetet látsz önmagában azon nem kell aggódni. Ha többet, főleg ha nagyon különböző területekről és ebből van ami a szociális területeken jelentkezik és leginkább ha téged nyugtalanít, akkor érdemes ilyen irányba vizsgálódni.

jan. 16. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!