Milyen korai jelei voltak az autizmusnak? 1 év környékén.

13as és az oviban, hogyhogy nem merült fel,ott minden rendben volt?
És az iskolâban mi volt?

A fejlesztèsen konkrétan mit csinálnak , hogy jobban tudjon barátkozni?
Szerintem biztos, hogy minden rendben lesz 🙂

Szociális-kommunikációs fejlesztésre jár és őszintén, nem tudom pontosan milyen feladatok/játékok vannak. De amit mégis elmond a gyógypedagógus, abból az jön le, hogy különböző szituációkat beszélnek át vagy saját élmény, vagy egy film, képek alapján. Megbeszélik azt is, hogy különböző szituációkban, hogy érdemes viselkedni, pl. barátkozáskor, hogy tudnak kezdeményezni. Ugye az autisták nehezebben értik mások szándékait is, gondolom valahogy ezt is fejleszti, de erre nem tudom milyen gyakorlatok vannak. A lényeg viszont, hogy szeret járni és ott sok dologban megnyílik, kicsit pszichológiai ülésnek is tekinthető, mert azt is elmeséli ami bántja.
A kérdésre viaszatérve: egy évesen lehet már tünet, de sok enyhébben érintett gyereknek akár szinte semmi. Utána meg azt tudom általános tanácsnak mondani, hogy ha egy tünetet látsz önmagában azon nem kell aggódni. Ha többet, főleg ha nagyon különböző területekről és ebből van ami a szociális területeken jelentkezik és leginkább ha téged nyugtalanít, akkor érdemes ilyen irányba vizsgálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!