Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Figyel a gyermeketek ha mesét...

Figyel a gyermeketek ha mesét olvastok neki?

Figyelt kérdés

Hogyan olvasod fel neki?

másfél éves lesz. kiskorától kezdve mindig elmonom neki ugyanazt a verset, de azt fejből félhomályban. most szeretném, ha esténkét mese lenne, de nem figyel rá, csak jön oda és venné ki a kezemből a könyvet. lapozná, én viszont így nem tudom olvasni neki. ha adok neki egy másik könyvet, az nem érdekli. neki mindig az kell ami nálam van? Hogyan csináljam akkor? Tippek?

2010. nov. 7. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 13 hónapos, és kb 2 hónapja rendszeresen, minden este lefekvés előtt mesélünk. Ez azt jelenti, hogy az ölembe veszem, nézegetjük a képeket, és én arról mesélek neki, hogy éppen mit lát. Az őt sem érdekli, ha elkezdem olvasni a szöveget, csak amit magam találok ki. Persze, csak rövid mondatokat, mert már lapoz is tovább. Viszont nagyon sokat tanul belőle, rengeteg állatot felismer és utánoz. Próbáld ki, szerintem élvezni fogja.
2010. nov. 7. 16:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 11 hós lesz, mi egyelőre a déli alvás előtt mesélünk, de a metódus lehet ugyanaz: bevackolja magát az ölembe, cumi be, én fogom a könyvet és mesélek. Egyelőre csak leporellót, 3-4-et hogy én ne nagyon unjam meg, elmesélem a mesét, és utána 'megbeszéljük' ki vagy mi van a képeken. Utána a könyvvel együtt beültetem az ágyba, még kb. 10 percig 'olvas' aztán alszik.

Az első 2-3 hétben volt, hogy tépte ki a kezemből, meg is látszik rajtuk, de nemhogy megszokta, de várja is, hozza nekem a könyvet.

2010. nov. 7. 16:41
 3/3 anonim ***** válasza:
9,5 hónapos, és 2 hete érdekli kb 5 percig. este fürdés után mesélek neki, 5 percig csöndben hallgat, figyel, aztán megunja, dörzsöli a szemét és alvás. mi úgy csináljuk, hogy szembe ülünk egymással, könyv feléje néz, és mesélem mi van rajta:) napközben nagyon sokszor odamegy a könyvecskéihez lapozgatja, nézegeti, rágcsálja:) már megmutatja belőle a macit, halacskát, napocskát, babát, röf-röf-öt, cicát, labdát, hajót.
2010. nov. 7. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!