Nekem sem, de hidd el, akarminek nevezitek el a gyereket, úgyis meg fogja szokni mindenki és onnantól kezdve a gyerekedre fog asszocialni a névről.
Egy jo tanacs: ne is kerdezgesseteke a rokonokat, hogy melyik nev hogy tetszik nekik, nevezzetek el ugy, ami nektek a legjobban tetszik.

Kettes válaszolóval nagyon egyetértek. Alapból nem feltétlenül tetszene ez a név, de volt egy Petronella nevű ismerősöm, egy nagyon helyes, kedves, aranyos lány. Na mióta őt megismertem, abszolút pozitív asszociációm van a névvel kapcsolatban.
Maga a Petronella szerintem teljesen vállalható egyébként, felnőttként is megállja a helyét, becézni is szuperül lehet (Petra, Nella, Nelli, Roni mind tök jó). Szóval ha nektek ez tetszik, hajrá!

A fentiekre reagálva: akiket én ismerek Petronellát, mindkettőt Nellinek becézik, nem Petrának.
Nekem amúgy annyira nem tetszik, de alapvetően nem rossz név, vállalható. Kislánynak és felnőttnek is jó.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!