Az gáz lenne, ha Petra után Petronella lenne a lányom neve?
Figyelt kérdés
Első lányom Petra. Már neki is akartuk adni a Petronellát, de végül nem amellett döntöttünk. Roninak vagy Nellinek (de inkább Roninak) becéznénk, nem lenne gáz a Petronella a Petra mellé?2022. márc. 21. 12:08
1/14 anonim válasza:
Hááát, mivel egyik a másiknak a kicsinyítős alakja, nem a legjobb üzenete van. Akkor már inkább csak Nella...? És lehet ez a közös nevük, ha majd egymás után kiabálod :) Már ha megy a vezetéknévhez. Csak akkor lesztek bajban, ha lesz harmadik is :D
2/14 Derjaderja válasza:
Szerintem nem jó, mintha a nagy kicsi változata lenne. A Veronikát/Verát vagy a Kornéliát vagy esetleg Elenát javaslom.
3/14 anonim válasza:
Nálunk is így van! Nővérem Petra, én Petronella vagyok, csak nálunk pont fordítva van: engem hívnak Petrának, a nővéremet Sityuként ismeri mindenki. Van egy ikertestvérem, aki Dalma. Ha fiú lett volna, akkor Péter lett volna, de mivel lány lett, így Dalma. Mondták is a szüleim, hogyha tudják, hogy mi ikrek leszünk, a nővérem lett volna Dalma, mi meg Petra és Petronella.
Szerintem nem gáz, de nem is jó.
4/14 anonim válasza:
Gáz. Annyi név van , miért nem választasz egy másikat?
6/14 anonim válasza:
Petrához szerintem hangzásra, becézhetőségre a Gréta, Flóra, Emma, Sára.. esetleg Blanka, Dalma, Klára, Tekla, Vanda mennek.
Vagy adhattok neki is olyan nevet, ami hivatalosan rövidebb, aztán otthon hosszabban becézitek. Pl. Lora/Lorella, Mira/Mirella.
7/14 anonim válasza:
Én biztosan nem adnám, túl hasonlóak.
10/14 anonim válasza:
Ahogy gondolod, bár elég furcsa lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!