Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hetes baba 5napja nem kakilt?

5hetes baba 5napja nem kakilt?

Figyelt kérdés
5 hetes babám alapjaraton anyatejes de 3 napig estere kapott 1-1 adag tapszert az elmult par napban. Az elso nap tapszer nelkul reggel meg kakilt de utana nem. Pici kis bogyok talan voltak a fenekén de ennyi,2napja meg küszködünk a pukikkal is. Mit csinaljak vele? Hogy segitsek neki hogy legyen kaki? Probaltam homerozni de semmi

jan. 1. 20:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mi az Infacolt hasfájás miatt használtunk, minden cumizás előtt.
jan. 1. 23:27
 12/21 A kérdező kommentje:
Mennyit lehet neki ebbol adni?
jan. 1. 23:34
 13/21 anonim ***** válasza:
Rá van írva a betegtájékoztatóra. Pontosan nem emlékszem mennyit kellett azzal a "fecsivel" felszívni, de minden tápszizás előtg kapott, mert nagyon hasgájós volt. Ha a doki mondja, akkor szerintem lehet szélcsövezni is. Nekünk hála Istennek nem kellett.
jan. 2. 01:05
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem katasztrófa, de azért fontos figyelni rá.

Én a helyedben hanyagolnám a tápszert, ha lehet és anyatej anyatej minden mennyiségben. 5 hetesen még azt sem tudja megemészteni rendesen (ugye fehér csomócskák még simán jelen vannak a kaksiban), szóval gyakorlatilag bármi képes zavart okozni a bélműködésben.

Fürdetésnél a lehető legmelegebb (nyilván még kellemes szinten) víz tud segíteni az ellazulásban, ismerősi körben van ahol ez oldotta meg a problémát:)

Szokták mondani, hogy az anya is egyen olyat, ami őt meghajtja és az anyatejen keresztül ez hat a gyerekre is, deee ez sztem nem ilyen egyszerű, elvégre a rost maga nem jut át a tejbe, márpedig sokszor az okozza a lazább székletet, szóval egy próbát megér, de nem annyira tűnik igazoltnak.

jan. 2. 12:03
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem tapszereztunk azon a harom alkalmon kivul. Igen ezt az anyatejes egyel olyat dolgot olvastam en is de nem igy tunik mintha ez hasznalt volna akar nalam akar masnal. A meleg furdo sem hozta meg a hatást pukizik csak ugyan ugy
jan. 2. 13:33
 16/21 anonim ***** válasza:
És mennyit szopizik? Milyen időközönként? Változott ez valamit az elmúlt 5 napban?
jan. 2. 13:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha hiába erőlködik, negyed glicerines kúp vagy ún. lázmérőzés... és remélhetőleg utána minden mehet tovább.
jan. 2. 13:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem,ugyan ugy eszunk 2-3 orankent altalaban.
jan. 2. 15:19
 19/21 anonim ***** válasza:

5 hetesen azért az elég karcsúnak hangzik. Bár te vagy az anyja, te tudod.

Nálunk igény szerinti szoptatás van (azaz ha a gyerek nyitogatja a száját, dugdossa a nyelvét, jobbra-balra forgatja a fejét keresőn, akkor fel van kínálva a mell), és ha volt is dugulás, általában a sok szopizás megoldotta a dolgot. Idővle kinyomja a dugót aztán jön a krémes cunami, ami feltorlódott mögötte:D

jan. 2. 16:24
 20/21 A kérdező kommentje:
Nyilvan ha elobb vagy tobbszor kéri nem mondok nemet :D de nagyjabol nalunk ez az átlag ido
jan. 2. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!