5hetes baba 5napja nem kakilt?
Elvileg 6 hetes kortól az anyatejes babák elkezdhetnek ritkábban kakilni, akár 10 nap kimaradás is normális lehet, ha amúgy a baba nem küszködik, jókedvű. Viszont az a pár nap pótlás is akár 2 hétig be tud zavarni. És körbejátszik, hogy még hasfájós is lehet, nem feltétlen a szorulástól küzködhet a pukival, hanem lehet simán csak emésztőrendszeri éretlenség is.
Én holnap mindenképp beszélnék a gyerekorvossal, legyen otthon valami vésztartalékban, ha nagyon szenved a babi, de amíg valahogy kijön a puki és utána jókedvű, addig szerintem nincs tragédia. A hőmérőzést hagyd el, mert hozzá tud szokni, és anélkül nem fog menni neki se a kaki, se a puki. Ha súlyos szorulása van, akkor kőkemény a pocakja, és keservesen sír, nehéz nem észrevenni. Azt, hogy most a tápszertől vagy az anyatej miatt nem kakil, és a szorulás vagy a hasfájás miatt pukizik nehezen, azt szerintem nem lehet távolról megmondani. Ha nagyon szenved, arra legyen kúp vagy amit az orvos ad otthon. Ha nem kell már pótolni, akkor ez úgysem lesz egy tartós probléma, valószínűleg a következő kaki után jók vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!