Valakinek volt hasonló érzése? Mi lett belőle?
Időszakos ugyan, de mostanában megint rám jött az az érzés, hogy szeretnék még egy gyereket. Van, hogy előjön hogy "kell még egy😍", aztán jön az érzés, hogy "mi lesz, ha... hasfájós lesz, ordítani fog folyamatosan, féltékeny lesz a nagyobbik, a kicsi borzasztó személyiség lesz(igen, sok helyen olvastam már ilyet, hogy ha pl a nagyobbat megöleled, vagy játszani akarsz a nagyobbikkal, a kicsi addig ordít, dobál, tör zúz, míg nem mész oda hozzá), tudom ez sok mindentől függ, habitus, nevelés, stb. Meg ha benne vagy a szituban, nem tűnik ennyire durvának a dolog, az agyamban nagyobb a "félelem". Viszont tudom, hogy a lányomnál (mindjárt 4 éves) az elején eléggé megszenvedtem lelkileg, utána alig vártam, hogy visszamenjek dolgozni, de most valahogy megint rám jött az érzés, hogy jó lenne megint átélni a terhességet, a babavárást meg úgy minden jót, és tudom, hogy a lányom nagyon jó testvér lenne.
Örülünk párommal, hogy végre nem vagyunk annyira napirendhez kötöttek, mint az elején, úgymond szabadabbak vagyunk, mert egyre nagyobb már a kislányunk. Ott tudjuk hagyni nővéremnél, mamáknál, stb, imád ott lenni ő is. Annyira kettős érzés van bennem, hogy nem hiszitek. 😃 Van hasonló sztorija valakinek? Mi lett a "vége"? Nagyon kíváncsi vagyok.
Összegezve: szeretnék még egy gyereket, viszont tudom, mennyi logisztika, (elnézést, de) nyűg volt az elején, közben is ugye nyilván nem egy egyszerű menet főleg az első 2 év, és most ezt újra végigcsinálni...Mi lesz ha nem alszik éjszakánként, ki leszek merülve, 0-24 ordítani fog, stb... viszont tudom, hogy brutálisan rágörcsölök. Jajj..😅
Szívesen olvasnék hasonló történeteket. Esetleg van itt olyan, hogy mégis belevágott, utána megbánta? Igazából párom nem is ezek miatt "aggódik" mint én, hanem hogy a kapcsolatunk meg fog romlani megint, és folyamatosan veszekedni fogunk. Mert amikor itthon voltam a kicsivel, a vége felé nagyon megromlott a kapcsolatunk, rengeteget veszekedtünk. Elég nehéz személyiség vagyunk mind a ketten.
Én 1 éves korára éreztem így. Addigra könnyebb lett. Sokkal. És jött az érzés, hogy még1x akarom.
Bele is vágtunk, hamar össze is jött, elvetéltem.
Utána mégjobban akartam.
Végül 2.5 év különbséggel lett egy 2.is.
Én biztos voltam benne, ha nem akkor, hanem visszamegyek dolgozni, nehezebb lesz.
Az első áldott jó baba után jótt egy többemberes.
Problémás terhességgel, könnyű szüléssel.
3 éves a kicsi. Nem azt mondtam, hogy megbántam, de ha újrakezdeném lehet megállnék 1nél.
Nehéz. Piszok nehéz. Együtt nem játszanak el, ha az egyikkel vagyok a másik féltékeny. A háztartással nem érem utol magam. Logisztika... Betegségesk felváltva... Munkamellett kegyetlen.
Férjemmel közelebb kerültünk egymáshoz, mindenben is segít. És így is pokoli nehéz számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!