Miért lehet estére mindig ilyen sírós az egy hónapos babám?
Félig anyatejes félig tápszeres, már a kórházban tápszer pótlásra volt szükség, mert túlságosan visszaesett a súlya, nekem meg nem indult be eléggé a tejem, aztán úgyis engedtek haza minket, hogy kicsit sárga, úgyhogy oda kell figyelni. Itthon aztán azért jobban beindult a tej (bár szerintem túl sok nincsen sajnos). Szépen lassan napközben elhagytuk a tápszert, többnyire csak este kap. Akkor is csak azért, mert este legalább egy óráig szopizzik, de inkább tovább, majd egyszer csak bealszik pár percre és sírva ébred, mert még éhes (legalábbis szerintem), majd újra cicire teszem, de előbb utóbb úgyis elkezd sírni, hogy a cici a szájában van. Gondolom estére nincsen annyi tejem vagy neki nagyobb az étvágya, nem tudom. Ekkor adok neki tápszert, azzal úgy tűnik jól lakik, szintén bealszik, majd pár perc múlva sírva ébred. Vigasztalgatom, így fogom úgy fogom, akkor kicsit elnézeget, néha behalszik pár percre, de többnyire egy ilyen végeláthatatlan nyűglődés van kb este tíztől éjjeli kettőig.
Napközben áldott jó baba, alig sír, ha esetleg napközben adok neki tápszert, akkor nem csinálja ezt, úgyhogy nem hiszem, hogy a tápszertől fáj a hasa vagy ilyesmi. Én nem eszek semmi olyat, amitől fájhatna a hasa elméletileg. A d-vitamint már direkt reggel adom neki, nehogy attól fájjon a hasa vagy attól ne tudjon aludni. De adok neki biogaia cseppet is. Mert amúgy olyan, mintha a hasa fájna vagy mintha éhes lenne, de szerintem éhes nem lehet plusz, ha cicire teszem akkor is sír. Nem cumizik, de már kipróbáltam azt is ilyenkor, azzal egész jól el van, nem sír, de nem igazán tud elaludni azzal sem.
Mi lehet a gond?
Hasfájás esetleg?
Este jelentkezik a legtöbbször.
Írod, hogy nem hiszed, hogy hasfájás.
Pedig nekem annak tűnik.
Egyrészt babák, ilyenek.
Másrészt este többet esznek. Én már a pontos időpontokra nem emlékszem, hogy mikor volt, de amikor napközben 60 ml kellett pótlásnak akkor este már 150-180 ml-t betolt... 40 perc cici után... Nekünk is idő volt mire rájöttünk, hogy valamiért este sokkal több kellett neki. Nem tudom, hogy a tejem volt este kevesebb vagy csak éhesebb volt, éjszakára tartalkéolt vagy mi volt, de mikor rájöttünk mennyi az adagja utána jobb lett a helyzet, elkezdett viszonylag értelmes időben (értsd este 11 körül éjjel 1 helyett) elaludni és aludt egyhuzamban 4-5-6 órákat. Folyamatosan nőtt az időtartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!