Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felhívnátok a toxikológiát?

Felhívnátok a toxikológiát?

Figyelt kérdés
Ne mondjátok, hogy hülye vagyok, tudom magamtól is! Épp eléggé gyötör a lelkiismeret. Szóval parketta tömítővel dolgoztam. Természetesen utána alaposan kezet mostam és megszoptattam a kisbabám. Mindig fogja olyankor a kezem, most is és mivel fogzik folyton a szájában van. Utána vettem észre, hogy a gondos kézmosás ellenére, maradt rajtam egy félig rászáradt "darab". Szerintem szinte biztos, hogy hozzáért és az meg biztos (láttam), hogy utána volt a szájában a keze. Így kerülhetett bele😭Nem tudom, ha igen, mennyi, de olyan milligrammnyi lehet, ha igen. 4hónapos lesz.

#mérgezés #toxikológia #Parketta fugázó
tegnap 21:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, semmi baja nem lesz a babának.
tegnap 21:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem csinálnék hülyét magamból.
tegnap 21:24
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk jóval nagyobb baba, de az én 1 évesem kB 10 hónapos kora óta tépi le a laminált padló szegélyét mindenhol a lakásban... Már többször szedtem ki a szájából ragasztó darabokat, meg szilikon tömítő darabokat, biztos, hogy nyelt is le belőle, amikor nem vettem észre, de eszembe se jutott ezzel a toxikológia.

A tiéd meg le se nyelte, csak esetleg hozzáért egy száraz darabkához aztán megnyalta a kezét...

(A földre se fogod letenni, ahol végig ott lesz a száradt tömítés?)

tegnap 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
😂 nem
tegnap 21:43
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy megnyugtattok. Még kezdő vagyok. Első gyerek...

"A földre se fogod letenni, ahol végig ott lesz a száradt tömítés?)"

Hát, oda nem tervezem, de nem emiatt. De igen, nekem is eszembe jutott, hogy valószínűleg nem csak koszt, hanem hasonló mérgeket is össze-fog nyalni, csak azért a szárazból már nehezebb nagyobb mennyiséget. Itt meg csak félszáraz volt, amikor észrevettem. Amikor érintkezett vele, lehet "friss".

tegnap 21:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz nyugodj meg.
tegnap 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Voltam bent a 4 hónapos lányommal gyerek toxikológiai osztályon 2 éjszakát (indokolt volt), és óránként csörgött a telefon bent. Hallottam ahogy a nővérek felveszik, megnyugtatják az anyukákat és hogy utàna miket beszéltek egymás között. Kutyaszőr, megfogta a vegyszeres flakont, beleszagolt a frissen festett szobába, megnyalta a padlót felmosás után, stb. Érdekes volt, de 2 nap alatt nemmondtàk senkinek hogy úristen jöjjönbemostazonnal. Ha indokolt, egyértelműen tudod.
tegnap 21:57
 8/11 anonim válasza:
89%
(Volt gyerekorvos csajom. Soha többé nem lesz. Miért? Mert egész nap, éjjel is, ilyenek hívták.)
tegnap 21:58
 9/11 A kérdező kommentje:

🤣 Jól van, hát bocsi, összezavart a flakon. Rajta van, hogy nem veszélyes, alatta meg az összetevők. Csupa olyan, amiről utoljára kémia órán hallottam, de részletekre nem emlékszem.

#8! Ő szúrta el. Minek adja meg a magán számát? A mi gyerekorvosunkat nem lehet hívni este vagy hétvégén. Amit kérdeztem, az egy éjjel-nappal hívható toxikológiai szám, direkt erre. Nem dr.Kovács magán telefonszáma.

tegnap 22:11
 10/11 anonim ***** válasza:
35%

Nem lesz baja, de figyelgesd azért.

Legközelebb húzhatnál viszont kesztyűt is a munkához, biztos ami biztos.

Azt sosem lehet tudni, mitől lesz baja a gyereknek - ami másiknak lehet meg sem kottyan, a tiednek lehet hogy igen. Volt pl. egy ismerősöm, akinek a gyereke a rosszul lett amikor a szoba falait festették, hányt, és úgy emlékszek, még lázas is lett.

tegnap 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!