Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tippek, hogy kenyér helyett...

Tippek, hogy kenyér helyett milyen reggeli/tizorai/uzsi jöhet szóba?

Figyelt kérdés

Tipegőm nem eszi egy ideje, és bár talaltam egész jó variációkat szendvicsek/piritos/majkremes egyéb kedves kenyér helyett, kezdek kifogyni..

Szoktam sokfélét, pl: gyümölcsös joghurt, vagy túrókrém, cottage cheese vagy túró palacsinta (ez nagy kedvenc), rántotta, tojást más verzióban nem eszi, de most kb sehogysem azt sem. Zabkasa (ezt szereti). Zabkeksz.

Zabpite.

Tudok sokan adnak virsli meg sonkaféléket is, ezeket mi sem nagyon eszünk így ez kiesik, de talán a Lidl-essel meg tudok békélni, bár a normális meg aranyárban..

Gyumik, zöldségek mindent imád.

Kuszkuszt és hajdinat is..

Krumpli szinten offolja egy ideje.

Ja és a zöldségeket naturan imádja mind, vagy párolva, de pl ilyen kisutos zöldséges cuccokat nem eszi sajna, már többször próbáltam…

Szóval most peobalnék valami újat mert sokszor van zab, túró/joghurtos vmi.

Köszi ha eszetekbe jut valami, amit egyszerű elkészíteni és eszi a kicsi.

dec. 13. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

Mi is egészségesen eszünk, a gyerekem vagy öt éves koráig nem látott felvágottat vagy virslit azota se sokszor.

Nekem igazából szerencsém volt , nagyon szerette a baba műzlit ami tulajdonképpen zab volt benne darált magvakkal és ezt görög joghurttal és friss gyümölccsel ezt ette te évekig reggelire 🙂

Szerintem amit leírtál az bőven elég hiszen ebédre meg vacsorára úgyis mást kap.

dec. 13. 20:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, 1 ☺️ Megkérdezhetem, hogy ezt a babamüzlit egyébként melyik márka, ami így bevált, vagy hol veszed?
dec. 13. 21:02
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Hu, nem Magyarorszagon lakunk, nem tudom van - e nalatok hasonlo, megnezem.
dec. 13. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Ehhez hasonlo, csak daralt magvak is voltak benne, vegulis azt tudsz hozza rakni.

Ezt gorog joghurttal rajta friss vagy fagyasztott gyumolcs.

dec. 13. 21:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Bocsi a link lemaradt

[link]

dec. 13. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a Lidl gyerek virslivel semmi gond. Nem mondom, hogy mindennap azt kell enni, de havi 1-2 alkalommal a változatosság kedvéért tök oké. :)

Mehet még tejbegríz, vagy rizs, babacsinta, vagy gofri lekvárral, mogyoróvajjal, házi granola is a felsoroltakon kívül, de az én kislányom az abonettet is szereti rágcsálni, van hogy tojás mellé kenyér helyett azt kap. Zöldségek mellé mehet valami mártogatós, abban azt élvezi a lánykám, hogy lehet tunkolni. Néha lágyabb sajtkrémet is így külön kap tunkolásra. :D

Uzsira nálunk mindig csak gyümölcs, aszalt gyümölcs, magvak, vagy joghurt van, esetleg egy-két szem keksz. Részemről ebben elég annyi változatosság, hogy mindig más gyümölcsöket, magvakat kap.

dec. 14. 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Lecsúsztam, én is zöldség mártogatóst akartam írni uzsira, esetleg valami pogi, tízóraira meg elég valami gyümölcs. Szerintem csak a reggeli problémás, arra kéne valami tartalmasabb.
dec. 14. 09:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a bundás kenyér volt a tuti befutó (olajjal kikent teflonban sütöttem, nem úszott benne). Kipróbálhatod úgy is hogy a rántottába kenyérdarabokat keversz.

Felvágott helyett pedig csinálhatsz házi fasírtot, lehet sütőben is sütni. Amúgy ha a fehérjebevitelt nézed, a fasírt sokkal olcsóbb mint a parizer vagy a sonka.

dec. 14. 09:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Süss csirke/kacsacombot/mellett. Másnap hidegen szoktam belőle leheletvékony szeleteket vágni. Felvágott helyett finom.

Vagy egy jó kis otthon sütött kacsatöpörtyű is le szokott csúszni reggelire.

dec. 14. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!