Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinál úgy az emberek...

Miért csinál úgy az emberek nagy része, mintha illegális lenne csak 1 gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Komolyan, lassan kezdem magam alacsonyabb rendű állampolgárnak érezni, mert akárhányszor meghallja valaki, hogy nem tervezünk tesót, az alábbi reakciók valamelyikét kapom:

- Elkezd győzködni, mert tesó azért kell, hiszen az milyen jó dolog, ha van valakinek testvére (ezt nem vitatom, nekem is van)

- Majd úgyis meggondolom magam.

- "Jaj én tökre megértem" (nem), általában többgyerekes anyukáktól, akik inkább azt sugallják, hogy bár ők hősök (amúgy tényleg, minden elismerésem), mert irtó nehéz több gyerekkel, de ők meghozták ezt az áldozatot, szóval ők tökre megértik, hogy ennél én önzőbb vagyok és nekem ez túl nehéz lenne.

Szóval miért van ez, hogy kb szégyelljem magam, hogy nem szeretnék még egy gyereket szülni kizárólag az első gyerekem kedvéért? Abba bele se gondolok, mit kapnak szegények, akik egyáltalán nem szeretnének gyereket.

tegnap 15:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%
Azért, mert te magad még nem fogadtad a saját döntésed (vagy a kényszerítő tényezőt), hogy nem lesz több gyereked, ezért minden ezzel kapcsolatos kijelentés mögé olyan dolgokat képzelsz, amik nincsenek ott.
tegnap 21:12
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
De bakker, nem képzeli. Ezeket a kijelentéseket mi tényleg halljuk a fülünkkel, mert a másik tahó kimondja ezeket a szavakat. És igen, az ősi ösztön az emberfajnál már csak olyan, hogy szeretnénk belül a közösség elvárásainak megfelelni, és titkon fáj, ha ez nem így van. Bocsánat, hogy mi egy gyerekes anyák meg merünk sértődni és rágódni a tahófalvi paraszt nyomorékokon, akik nem tudják a szájukat féken tartani, amikor a másik ember saját döntéséről van szó!
tegnap 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
De ez nem az egygyerekes anyák harca, mindenkié. Nem közellenségek az egygyerekesek, mindenki kapja a kéretlen tanácsokat, véleményeket.
tegnap 21:21
 14/17 anonim ***** válasza:

Ferjemnek az elozo kapcsolatabol van egy fia, igy nem teljesen egy gyerekrol van szo, mindenesetre en egyet szultem, es tobbet nem is fogok. Szamtalan okom/ervem van erre, most nyilvan nem fogom felsorolni mindet, mert magyarazkodasnak tunne, de tobbek kozott komplikalt volt a terhessegem is, a szules sem ugy sikerult ahogy szerettem volna, anyagilag is ennyi fer bele, ennyire vagyunk berendezkedve.

Egyebkent en mar nem probalok meg kedves lenni masokkal. Egyszer megkerdezhetik (bar nem tudom, vadidegeneknek mi koze hozza), akkor normalisan es tomondatokban valaszolok, de aki tovabb firtatja, meg okoskodik, azt helyreteszem. Aki koti az ebet a karohoz, hogy marpedig szulni KELL, es a testver kell, mert a ferjem gyereke -hiaba a lanyom testvere- nem ugyanolyan, na akkor ott felduhodok. Fordult mar elo, az illeto aztan le is szallt a temarol. Ha szepen nem ment, hat ment csunyan, kesz. Ugyanugy, ahogy en sem szolok be egyebkent senkinek, elvarnam, hogy nekem se szoljanak be.

ma 05:37
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

Én nem tudom milyen körökben mozogsz, felénk ez mindenkinek a saját döntése. Ha rá is kérdez valaki, hogy lesz-e még gyerekünk, egyrészt nem veszem személyes támadásnak, másrészt rosszat sem látok a kíváncsiság mögé, egyszerűen csak elmondom, hogy nem és kész.

Egyébként nekünk két gyerekünk van és ez kettős dolog. Egyrészt megértem, ha valaki egy gyereket akar, meg azt is, ha egyet sem és azt is, ha négyet. Nekem totál mindegy, nem az én életem, elfogadom, hogy más másra vágyik. A saját gondolataimra és életemre levetítve viszont mégsem értem meg nyilván, mert valahol mindenkinek a saját megélései a természetesek és én pl. nem értem miért kéne mártírt csinálnom magamból, amikor én szerettem volna két gyereket és én így érzem jól magam, nehéz felfogni, hogy másnak ez esetleg nyűg és teher lenne, de azért igyekszem persze, mert hát más ember, más élet, más felfogás, más megélés. Nem mindenki igyekszik más álláspontokat befogadni, de igaz ez az élet minden területére.

ma 07:32
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
Nyugi, ha 18 gyereked lenne azt kérdeznék, hogy mikor lesz vállalod a tizenkilencediket. Nem kell velük foglalkozni. Az emberek szeretnek beleszólni más dolgába kérdezés nélkül. Inkább ez a ciki.
ma 09:35
 17/17 anonim válasza:

Ha többet vállalnál az lenne a baj. Ez is csak egy olyan dolog, amibe szeretnek belekötni az emberek.

Szerintem nem kell túl gondolni. Én is mindig megkapom, hogy miért csak egy. Annyival lezárom, hogy mivel már elsőre tökéletes lett..

ma 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!