Miért csinál úgy az emberek nagy része, mintha illegális lenne csak 1 gyereket vállalni?
Komolyan, lassan kezdem magam alacsonyabb rendű állampolgárnak érezni, mert akárhányszor meghallja valaki, hogy nem tervezünk tesót, az alábbi reakciók valamelyikét kapom:
- Elkezd győzködni, mert tesó azért kell, hiszen az milyen jó dolog, ha van valakinek testvére (ezt nem vitatom, nekem is van)
- Majd úgyis meggondolom magam.
- "Jaj én tökre megértem" (nem), általában többgyerekes anyukáktól, akik inkább azt sugallják, hogy bár ők hősök (amúgy tényleg, minden elismerésem), mert irtó nehéz több gyerekkel, de ők meghozták ezt az áldozatot, szóval ők tökre megértik, hogy ennél én önzőbb vagyok és nekem ez túl nehéz lenne.
Szóval miért van ez, hogy kb szégyelljem magam, hogy nem szeretnék még egy gyereket szülni kizárólag az első gyerekem kedvéért? Abba bele se gondolok, mit kapnak szegények, akik egyáltalán nem szeretnének gyereket.
Milyen reakciót tartanál elfogadhatónak? Mert a harmadik verzióban pl én nem látok kivetni valót. Vagyis a mögöttes tartalom, amit belelátsz, az nyilván a te fejedben létezik. Azok az anyukák simán érthetik úgy is, hogy bizonyos szempontból lehet, hogy ők sem ugyanígy döntenének, ha újrakezdhetnék 🤷♀️
Az első kettő esetben sem érzem azt, hogy illegálisnak tartaná bárki is. Valamiért téged túlzottan érzékenyen érint ez a téma. Ha nem akarsz erről beszélgetni velük, akkor válaszold már a "lesz-e kistesó" kérdésre, hogy magánügy, ne haragudj. Azzal rövidre zárod a témát. Nekem is csak egy gyerekem van momentán, de sosem éreztem azt, amit te.
Ezt eléggé eltúloztad és senki nem tartja 1 gyerekességet illegálisnak.
Vannak akik beszólnak, de kb mindenki beszól mindenkinek, nem lehet senkinek megfelelni...Ha ennyire mások véleményétől függsz, be fogsz golyózni...
Nem az 1 gyerekről szól a dolog, hanem hogy valamibe bele lehessen kötni.
Negyedik babámat várom (hétvégére vagyok kiírva), elhiheted, hogy a 9 hónap alatt kaptam hideget-meleget…
De mikor az elsőt szültem (aki most 15 éves), kedves rokon megkèrdezte, mikor jön a következő. Mikor azt mondtam, fogalmam sincs, visszakérdezett, hogy akkor ez az egy meg minek…
(Mindezt azután, hogy a tervezett terhességem elején még azt is mondta, csak azért nem kell megtartani, mert nincs pénz abortuszra, ő szívesen ad, csak szóljak….🤐)
Nekem is egy van, szóval hidd el, nem azért ez a véleményem,mert elvárom a többet...
De majd ha elfogadod, hogy nem lesz több, nem érdekel, mit mond más. Azok szoktak háborogni így mások véleményén, akik szülnének még, de anyagi vagy eü okból nem tudnak. Olyan ez, mint a kövérség, majd ha elfogadod, mekkora vagy, tojsz rá, hogy anyósnak meg a szomszédnak mi a véleménye.
Nem tartjuk a kapcsolatot màr jó ideje. (Apám húgáról van szó egyébként, külföldön élnek, mindenkit lenéz…)
Akkor megmondtam, hogyha nem tervezett lenne, sem mennék abortuszra, de akartuk a babát, és nem szorulunk rá a pénzére… Utàna szerintem úgy 2x láttam, aztán megmondtam apámnak, hogy ne erőltessük a dolgot.
Ha lesz 2 fiú vagy 2 lány, akkor meg az lesz a baj, hogy miért nincs ellenkező nemű, legyen 3, hogy legyen...ha 3 van, akkor miért van annyi? Ha nem szoptatos, miért nem stb. Mindig lesz valami, amibe belekötnek majd egyesek. Le kell őket koptatni.
Én pl 1-et sem akarok, engem meg ezzel bsztatnának, ha beszélnék velük.
Az emberek nagy része nem csinál úgy mintha 1 gyereket vállalni illegális lenne.
Sőt, senki sem csinál úgy, csak te képzeled ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!