Hogy csináljam, hogy ne veszítsem el a türelmem?
20 hónapos a kicsim és mostanában az a szokása, hogy mindent kivesz a kezemből, hogy azt majd Ő csinálja. Példa: öltözéskor majd ő "befűzi" a cipőfűzőt, majd ő felhúzza a cipzárt, majd ő beköti a biztonsági övet a kocsiban, majd ő leveszi a zokniját.... Ez azt jelenti,hogy nem haladunk semerre sem, a kabát ráizzad, elkésünk...stb. Próbáltam olyankor a kezébe adni a cipőt, amikor nem megyünk sehova, de akkor nem kell, csak "élesben".
Ilyenkor úgy érzem szétpattan a fejem, nem tudom kezelni. Egy ideig hagyom, de a vérnyomásom megy fel érzem, aztán megpróbálom kivenni a kezéből. Nyilvánvalóan ez a részéről természetes, a zanulási folyamat része, de de de.... nagyon nehéz.
Kezd önnállósodni.A lányom dettó.CSak most egyedül megy pisilni,kakilni,de ö is szeretné tisztára törölni.Pisi után még megy is,de.....
2,5 éves.Nem is baj,tanuljon csak.Kicsit korábban kezdjetek öltözni,és próbálj kompromisszumot kötni vele.Nálunk bevállt.Most nehezebb,hogy öcsit is öltöztetni kell.Ettöl rosszabb lesz ha hisztizni fog.....
Húú, DETTÓ, az én 2 és fél éves lányom ugyanez, csak, ő mindig mindent ő akar csinálni, de tényleg, folyamatosan ő akar csinálni mindent. Amit én mondok, hogy ő csináljon semmit sem akar megtenni, mindenre "nem" a válasz. Hát tudod ha nem érünk rá én nem cicozóm, ÉN csinálom és kész.
De úgy képzeljétek, hogy az ég világon semmit sem lehet nélküle csinálni. Mindig jön és mondja, hogy mjad "ÉN" csinálom ezt vay azt. Mosogatás, mosás, porszívozás, felmosás, amit akarsz.Egyedül vizet önteni a pohárba, bilit kiönteni a wc-be stb. Néha annyira lefáraszt, hogy "öngyilkos tudnék lenni", ilyenkor elszámolok 5-ig és lenyugszom. nagyon nagy türelem kell hozzá. És tudom, hogy ez jó dolog, mert ő fejlődik stb. Húú, de soha nem gondoltam volna , hogy ilyen nehéz lesz.
Ja, és megbeszélni vele semmit sem lehet, dafke nem csinálja, mindenre nem a válasz.
Anyukám szerint el van kényeztetve... lehet, hogy igaza van.
Tanácsot sajna nem tudok adni, így csak sok kitartást kívánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!