Ha születéskor a babának minden eredménye jó volt akkor egy picivel késöbb lehet pl vérszekény? Mert olyan sápadt.
Figyelt kérdés
De eszik,alszik és vidám csak sápadt.lehet valami baj?2010. nov. 5. 20:25
1/5 anonim válasza:
ha a füle olyan kis vértelen, színtelen akkor lehet. Tápszer vagy anyatej?
2/5 anonim válasza:
Vérzékeny...? Dehogy is, max vasszegény, de ezt sem hiszem! Szerintem egy pár napos, hetes újszülöttnek, pláne ősszel nem kell feltétlen pirospozsgásnak lennie.... Ha semmi kirívót nem tapasztalsz nem kell aggódni, de ha mégis, beszélj a gyerekorvossal ő biztos hasznosabbat mond :)
3/5 anonim válasza:
A babák eredendően olyan vasraktárral születnek, hogy 6 hónapos korukig fedezi a szükségletüket. Abban az esetben, ha a terhesség alatt a kismama volt vashiányos vérszegény, úgy nagyobb esély van arra, hogy a baba is vashiányos lesz. Ha csak szoptatsz, akkor érdemes elvinni dokihoz, ő egy vérvétel után megmondja, kell-e szednie a picinek vaspótlót vagy sem.
4/5 anonim válasza:
szerintem tisztázzuk a kérdést mert a hiba megtévesztő lehet. Vérszegényre gondolsz? ekkor a füléből lehet sejteni, ahogy írtam, hogy vérszegény, ami azt jelenti kevés a vörös vérsejt szám, ezt vérvételből lehet megtudni és a dokira tartozik.
A vérzékenység egy betegség, de most nem erről van szó.
A vashiány pedig tápszeres babáknál nem túl gyakori, anyatejesnél az anya fogyaszthat több vastartalmú élelmiszert vagy szedhet vasat.
5/5 anonim válasza:
nekem már 2 hósan vérszegény volt a babám,ugy derült ki hogy kórházban voltunk és kellett tőle vért venni maltofer cseppet kap napi 5 cseppet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!