Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen gyakori a bolhacsípés a...

Ilyen gyakori a bolhacsípés a babákon?

Figyelt kérdés
Olyan fura mikor azt olvasom, hogy csípések vannak a babán/gyermeken és bolhára vagy poloskára gyanakszik az anyuka. Lehet naív vagyok, de, hogy kerül bolha a lakásba, és a gyermek ágyába? Én ilyenről még soha nem hallottam a környezetemben.
2010. nov. 5. 20:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Mi még az elején elcsiptük,igy nem kellett drasztikus irtást csinálni,de én is úgy tudom ha elszaporodik akkor nem sok esély van a kiirtásra:-(
2010. nov. 5. 21:02
 12/21 anonim ***** válasza:
69%

Míg volt kutyánk meg macskánk nálunk rendszeresen voltak, mert az állatok bejártak a lakásba, mondjuk akkor még nem volt gyerek! De engem is meg a férjemet is nagyon szerették, hiába takarítottam rendszeresen, a szőnyegben úgy megtelepdtek, hogy a porszívó sem szedte ki őket! Végül az egész lakást lefújtuk bolhaírtóval, utána

alapos szőnyegpocolás, takarítás, fertőtlenítés és kipusztultak!

De az utcán is össze lehet szedni pl kutyus símogatás közben. Ha valakinek szeretik a vérét bárhol össze lehet szedni, olyan, mint a szúnyog.

2010. nov. 5. 22:04
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

Mi 10 emeletesben élünk. Soha nem hallottunk az ágyi poloskáról! Tiszták vagyunk, naponta porszívózok, felmosok, főleg mióta babám van jobban odafigyelek mindenre. HÓNAPOKIG küzdöttünk ellenük mire eltűntek! Remélem örökre! Igazi kis vámpírok. A fűtéscsőnél vándoroltak át hozzánk (is). Nagyon nehéz észrevenni őket, főleg ha nem tudod, hogy miket is keress. Mire látod is őket, hogy másznak az ágyon vagy a környékén, addigra már régen késő, mert akkor már elfertőzték az egész lakást (kivétel a konyha és a fürdő+WC, mert nem szeretik a vizes helyeket). Az ágy, illetve a matrac kidobásával nem szűnik meg a probléma, mivel mindenbe beköltöznek, ami fából van (parketta, szegőléc, képkeret a falon, ágy illesztések), ennyi erővel mindent kidobhatnál, de a problémát nem szünteted meg vele.

A kisfiam kiságyában kismillió ilyen dög volt, fényképről láttam csak az irtás után. És a fiamon egy csípés sem volt soha!!! Csak a férjemre voltak ráindulva, rajtam is alig voltak csípések. A bolti szerek nem használnak ellenük, csakis a szakszerű segítség, mert csak ködösítéses irtással tűnnek el, ami irtásonként 15 ezer ft, és minimum 2 irtás szükséges. Már nem is emlékszem mit írtam be a keresőbe kétségbeesetten, amikor már rengeteg ilyen bogarunk volt, de innen a gyakoriról dobott ki több kérdést is, és megtudtuk, hogy mivel is állunk szemben. Sajnos mostanában az egész ország elfertőződött ágyi poloskával, és csak a tiszta lakásokba költöznek be, úgyhogy akinek ilyen bogara volt és itt leírja, nem kell mindjárt igénytelennek és koszosnak kikiáltani, mert 100%, hogy nem az.

A bolha szintén bekerülhet úgy a lakásodba, hogy leülsz a buszon egy hajléktalan után és szépen rádkerül a hagyatéka...

Még annyit leírnék, hogy akinek már voltak ágyi poloskái, az biztos tudja, hogy ha már a kifejlett bogarat látja a lakásban, akkor már millió pete le van rakva, és a kikelt bogarat észre sem veszed, mert olyan színe van, mint az ember bőre, miután megszívja magát, akkor látható, mert piros lesz. Alattomos vérszívók, észre sem veszed, amikor álmodban megcsípnek. Én azt mondom, inkább 3-szor irtsak csótányt, mint mégegyszer ezeket a dögöket.

2010. nov. 6. 00:10
 14/21 A kérdező kommentje:
Ú, ez borzasztó! Jobb volt amíg nem tudtam róluk!
2010. nov. 6. 08:56
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk is a férjemet imádják a bolhák. Volt a munkahelyén az udvaron egy bolhás macska. Az alatt a fél perc alatt amíg átment az udvaron össze-vissza csípték. Haza szerencsére nem hozta, legalábbis a kisfiamat és engem még sose csíptek meg. Szerintem a bolhát elég nehéz hazavinni. Nekünk is van 2 benti cicánk, még nem voltak bolhásak (kivéve amikor hazahoztuk 5 éve az egyiket, tele volt bolhával, de könnyen kiirtottuk).

Az ágyi poloska viszont tényleg nagyon szívós. Sógoromék pár hónapja küzdöttek vele. Ott a párját csípték össze, ráadásul nagyon hevesen reagált a csípésekre, bepirosodott és viszketett a karja és a felsőteste. Ők is szakembert hívtak. Az egész lakást lekezelték kétszer. Állítólag akár egy könyvvel vagy bármilyen új bútordarabbal beviheted a lakásba.

2010. nov. 7. 13:00
 16/21 anonim ***** válasza:
53%
Családi házban lakunk, a gyerekek sokat játszanak a homohozóban, és a fűben futkároznak. Házi állatunk soha nem volt, ennek ellenére 2 hónapja összecsípte egy a másik gyereket,aki még csecsemő, de csak napokkal később találtuk meg.
2010. nov. 7. 13:15
 17/21 anonim ***** válasza:

apósoméknak van macskájuk, bent tartják.

ha mi megyünk látogatóba, a macskát kiküldik. így amikor macska nincs bent, a bolhák az én kisbabámra mennek... utána itthon találtam a babán már kétszer is bolhát.

és apósék szerint nincs is náluk bolha....

2010. nov. 7. 16:42
 18/21 anonim ***** válasza:

Jesszusom!

Én most olvasok ezekről a dögökről itt először!!!

És ezek mennyire kicsik?Szabadszemmel azért jól látható?

Uh hát azért én is jobban éreztem magam amíg nem tudtam róluk!!!!Most annyira ledöbbentem hogy azt sem tudom hirtelen mit kérdezzek!!!

Hogy jönnek ezek be?Vagy mik az ismertetői vagy mi hogy smint?

2010. nov. 7. 18:19
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
2010. nov. 7. 20:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Én is itt olvastam először, és el sem akartam hinni, hogy van ilyen. De, hogy ennyi embernél csak lesek.
2010. nov. 7. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!