Más babája is ilyen nyugtalanul eszik?
Kész kihívás minden etetés..
Nem ül meg egyáltalán (stabilan tud ülni persze) ide oda forgolódik, csapkod, sokszor kiveri a kezemből a kanalat is. Kb minden érdekli kivéve az evést. Nagyon nehéz így minden étkezés legalább fél óra mire megeszik így valamit.
Valami tanács esetleg hogy mitől lehet ez? Vagy hogy hogy lehetne lekötni legalább amíg eszünk?
Jo lenne tudni mennyi idos, nem mindegy hogy 6 honapos , vagy 13.
Amugy meg legyel turelmes, minden gyerek mas. Az enyem pl. 13 honapos koraig SEMMIT nem volt hajlando megenni anyatejen kivul.
Amugy meg fel ora teljesen normalis ido evesre, a baratnom 9 evese is fel oraig eszik. Nem is ertem, mit varsz tole ? O most tanulja az eletet ! Te meg azert vagy gyesen, hogy tanitsd, vele foglalkozz.
Attol lehet ez, mert csak. Babak. Gyerekek. :D
Majd aztan jon a dobalozas, az is jo korszak.
Az eves pedig addig tart, amig a baba igenyli. Nincs idokorlat. Ha 30 perc, akkor annyi. Ha 1 ora, akkor annyi. Es a mennyisegre se feszulj ra, eszik amennyit eszik.
Idegorlo, igen, de elmulik. Minden elmulik :)
Hehe :D nekem a fiam 14 hós koráig ezt csinálta. Most 15 hós. Jobb de nem az igazi. Néha rájön az 5 perc. Sokszor eteti saját magát, csak az vált be. Van persze, hogy rásegítünk vagy mi etetjük de olyankor is kell egy plusz evőeszköz a kezébe. Ráadásul ugyanolyannak kell lennie, mint amivel mi eszünk és azt is cserélgetni kell vele mert a miénk biztosan más :D hozzátenném nekem 14 hós koráig nem is igazan evett. Pár falat aztán annyi. Most javult a helyzet. De még most is vannak napok mikor szenvedés. Ez ilyen. Én hagyom maszatolni, hogy saját maga egyen. A morzsa kosz nem zavar, de dobálni nem engedem. Ha azt elkezdi akkor 1 figyelmeztetés után kiveszem. Nyilván ha közte eltelik 10 perc akkor nem, de ha egymás után direkt akkor hanyagolom. Plusz ha látom nem érdekli az evés akkor sem erőltetem. Igyekszem többfélét kínálni neki (legalább 2 dolgot), de néha nem jön össze.
Ne stresszelj rá, hagyd magától enni és maszatolni. Szerezz be ilyen kabátkát legalább 2t de inkább 3at és próbáld meg élvezetessé tenni az étkezést. Mi mindig együtt eszünk vele, azóta lett sokkal sokkal jobb a helyzet.
Nem tudom amúgy mennyi idős, ezt kicsit idősebb gyerekre írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!