Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktatni a ciciről?

Leszoktatni a ciciről?

Figyelt kérdés
Kislányom 17hós. Cicizik még mindig főleg altatásnál van rá szüksége de napközben is van hogy kell neki. Vannak szuper éjszakáink és kevésbé jók.ilyenkor mindig azon gondolkozom ha elvenném a cicit akkor egyszerűbb lenne. Van hogy felkel éjjel és akár 2 órát is fenn van és cicizik. Aztán másnap vègig alussza az éjszakát. Nem tudom magamse eldönteni hogy ez változna e akkor ha nem cicizne.szerintetek?
tegnapelőtt 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%

3 okból kel éjszaka: valami nem jó, pl fázik, éhes/ szomjas vagy rád vágyik. Ha 2 órát rajtad van, ez a legvalószínűbb.

Azon nem segít a tápszer, vagy mit adsz neki éjjel, ha felkel? Úgyis cicit.

Az enyém 2.5 évig cicizett, 2 éves kortól átaludta az éjszakát, addig volt minden, óránként, 1x , adott idopontban...

Elmentünk a mamához és ottmaradt a cici, 2 nap után nem is kereste.

De így nem tudom... Éjszaka nekiallsz kotyvasztani tápszert? Szerintem nem nyersz vele sokat.

Közhely, de hidd el, nemsoká elmúlik, amikor Te leszel neki a világ közepe, gondolj rá így 😊

tegnapelőtt 14:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most kellett SOS leszoktatnom 20 hónaposan a kisfiam. Az első 1-2 nap éjjel pokol volt, mert nehéz volt megnyugtatni cici nélkül, engem elutasított, az apja ringatta el. Most viszont 2 napja teljesen átalussza az éjszakát.

Azelőtt, amíg szoptattam, rengetegszer kelt.

tegnapelőtt 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Felkötném magam, ha még a 1,5 éves gyerekhez is csak én tudnék felkelni, mert szoptatni kell.
tegnapelőtt 15:01
 4/11 anonim ***** válasza:
57%

"Éjszaka nekiallsz kotyvasztani tápszert? Szerintem nem nyersz vele sokat."

Azt nyeri, hogy a férje is felkelhet és megcsinálhatja a tápszert, amíg ő az igazak álmát alussza.

tegnapelőtt 15:02
 5/11 anonim ***** válasza:
19%

Legkisebbem most 16 hónapos, 1 hónapja már nem cicizik, de nem változtak az éjszakák. Kb 1 éves kora után már nem.adtam neki éjjel amúgy sem cicit.

Van mikor hetekig este 8tól reggel 8ig alszik, van hogy 2-3x ébred, de soha nem tudom meg mitől.

#3, te pedig nyugodtan kösd fél magad.

Férjem este 10kor fekszik, reggel 4kor kel, nehogymár neki kelljen kelnie a gyerekhez,mikor én 8ig alhatok.

tegnapelőtt 15:21
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
5-ös, sajnálom, ha te 16 hónapja úgy élsz, hogy a közös gyereketek csak a te dolgod. :(
tegnapelőtt 15:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

5#-ös. Én is picit sajnállak. :\ Nálatok nincs apa, vagy 7/7 napot dolgozik, de lényegében akkor sincs. Nehéz lehet egyedül élni. 8-ig alszol, akkor viszont tedd össze a kezed és a 2-3 ébredéssel is. Nagyon sokan 11x kelnek illetve fél óránként amíg szoptatnak és 5-kor fixen. Mondjuk egy gyerekkel nem ugrálnék. Azért egy ekkora KISDED már nem egy pár hónapos csecsemő. 2 dolog lehet a kimenetel, nem kell utána ennyiszer csak 1x vagy pedig ugyanúgy kelni fog.

A tápszerkotyvasztásról meg annyit, szoptattam is kettőt, meg volt tápszeres is később mindkettő. Ég és föld, szoptatásnál azért ott vagy fekve oldalt egy pozícióba már fájó háttal, fent vagy 2 órán át is akár amíg szopizik és nem engedi el aztán újra, tápszernél előre melegen tartott vízbe bele a kimért tápszer és már kész is, megitta és aludt tovább órákig és a köztes időbe kényelmesen aludtam. Bárhova eltudtunk menni is utána, nem kellett óránként elvonulnom egy családi eseményen sem. Ennek ellenére mikor már nem tudtam szoptatni is fejtem sokáig és a lelkem is kitettem, mert ez a jobb, de valljuk be, ég és föld a különbség.

tegnapelőtt 16:46
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Miért kéne éjjel tápszert kotyvasztani? Másfél éves, semmi szüksége rá, hogy éjszaka egyen, max megszokásból kéri a cicit. Ha felkel, akkor ihat vizet, tápszert biztos nem kevergetnék már egy ennyi idős gyereknek éjjel.
tegnapelőtt 19:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan jött a tápszer fogalma.honnan indult a dolog de tápszer miatt én se kelnék ki az àgyból úgy hogy ott a cici. Biztos vagyok benne nem éhség miatt van fenn néha èjjel. De éjjel amúgysem kell ennie már egy ekkora gyereknek
tegnapelőtt 20:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Úgy érzem eljött az ideje. Ma is fenn vagyunk így éjjel. :/ kezdődhet a napokig nem alvás cici nélkül
tegnap 03:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!