Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire van megcsúszva...

Mennyire van megcsúszva fejlődés szempontjából a kisfiam?

Figyelt kérdés

13 hónapos. Amivel játszunk, formabedobó, össze rakós, karika piramis, építőkocka, labdák,ilyenek... Ezekből a labda érdekli. Mást nem tud megcsinálni a leírtakból.

Illetve a tedd bele, hozd ide, gyere ide, puszi, integetés nem csinálja. De egyébként ha kérdezem hol van bármi a lakásban sok mindent megmutat már

nov. 10. 11:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%

Azt vágod, hogy ezzel a mentalitással már most a felnőtt életét bélyegzed meg?

Nekem is nehéz terhességem volt, szintén lombik baba volt, de ez nem indok, hogy mindent túlaggódj, túlagyalj, nyomást tegyél rá már 1 évesen (!!) és megágyazott egy túlzott megfelelési kényszernek meg maximalizmusnak, ami mindkettő káros a felnőtt életre. Sose lesz elégedett magával, mert már 1 évesen azt kapja, hogy miben nem jó.

nov. 10. 18:27
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

Nem kell azert a kerdezot maglyan elegetni, csak aggodik.

Gondolom en, hogy nem ul a gyerek elott egesz nap es nem szajkozza azt neki, hogy mit nem tud.

Ki csinal ilyet?

nov. 10. 18:33
 13/23 anonim ***** válasza:
48%

12: nem ezt mondtam. Ezt tudat alatt, vagyis nem tudatosan csinálja. Természetes hogy a legtöbb ember nem akar rosszat a gyerekének, a kérdező sem. Ettől még a túlaggódás és a mentalitása amivel ez a poszt meg a válasza is született, arról árulkodik hogy igenis tolja bele a gyerekbe nem tudatosan, nem verbálisan, de akkoris, hogy “jaj miattad aggódni kell, ezeket még nem tudod, meg rossz evő is vagy”.

De engem nem érdekel, nem az én gyerekem. Én csak megkérdeztem hogy tisztában van e a mentalitásának a lehetséges következményeivel?

nov. 10. 20:42
 14/23 anonim ***** válasza:
32%

Mindegyik gyereket elsosorban sajat magahoz kell merni. Most ha en leirom, hogy az en gyerekem ezeket mar regen tudta ennyi idosen az neked miert jo? Tovabb noveld magadban a frusztralltsagot?

Ebben a korban szeles skalan mozognak a gyerekek, ha nem most majd kesobb erdekelni fogja..

nov. 10. 21:06
 15/23 A kérdező kommentje:
Teljesen tisztában vagyok a mentalitással. Soha nem mondanám vagy éreztetném vele. Én itt féltettem egy kérdést. Ennyi.... Ha valamit jól csinál mindig apa és én is megtapsoljuk, mondjuk jaj de ügyes vagy és kap egy puszit megölelgetjük. Ha valamit nem tud mutatjuk. Ha továbbra sem játszunk vagy csinálunk egy olyat amit tud és az biztos neki is jó érzés hogy tudj aztán játszunk amit játszunk. De soha nem taposnék bele a lelki világába valamint ha nem tudja majd legközelebb. Hozzá így állok. Szóval egy kérdés volt. De komolyan miért kell mindent így elvinni, hihetetlen. Nem teszek rá nyomást.
nov. 10. 23:23
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, ha TE aggódsz, ha TE problémázol azon, hogy mit tud a babád és mit nem, akkor a gyerek azt megérzi és igenis hatással lesz rá. Hiába mondod, hogy nem érezteted vele.

És igenis aggódsz. Olvasd újra a saját kérdésedet: "Mennyire van megcsúszva fejlődés szempontjából a kisfiam?"

Ez szó szerint azt jelenti, hogy biztos vagy abban, hogy meg van csúszva, csak az a kérdés, mennyire.

Hogy te nem erre gondoltál, amikor kiírtad a kérdést? Hát ezt hívják kérem, freudi elszólásnak! A tudatalattid megmutatta, hogy valójában mit érzel.

nov. 10. 23:57
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

15: látom nem tudod miről beszélek. Ha tudod mit jelent a tudat alatti, akkor ezt nem írod le: “ Soha nem mondanám vagy éreztetném vele.” - ezek ugyanis tudatos cselekedetek.

A tudatalatti üzenet meg ebből fakad:

Én erről beszéltem:

“ Para mami vagyok igaz. Nehéz terhességem volt. Lombikos baba. 35 hétre született kis súllyal. Rossz evő is.” Meg arról amiről az egész kérdés szól. Hogy mit tud mit nem tud és úristen az baj-e.

De még egyszer: nem az én gyerekem. Mindenki úgy csinálja ahogy aktuális legjobb tudása szerint tudja. És amit írtam abból annyit veszel ki és viszel magaddal amennyi neked hasznos. Ha semmi, akkor semmi. Ez is tök oké.

nov. 11. 00:01
 18/23 anonim ***** válasza:
28%

16-os, konyorgom, igyal meg egy nyugatato teat. Vagy bort. Amit akarsz.

Csak kicsit vegyel mar vissza.

Nem is az en kerdesem, de nekem rossz nezni hogy mit muvelsz a kerdezovel.

☹️

nov. 11. 00:01
 19/23 anonim ***** válasza:
32%
18: a rossz hírem hogy a 16 nem az akinek gondolod, hanem egy másik személy, aki ezek szerint ugyanazt gondolja, mint én. 🤷‍♀️ és akármennyire sz.r, a tudatalatti üzeneteknek van hatalmas hatásuk az életünkre. A lényegünket tudják meghatározni.
nov. 11. 00:16
 20/23 A kérdező kommentje:

18/ Hát tényleg igazad van egy pálinka jót tenne neki😅 de amúgy nem veszem fel mert tudod ez a gyakori oldal másrészt nem oktatást kértem.

Köszi mindenkinek. Főleg a jó kedvet. Nyugodj le tényleg, kis pálinka és mulatós zene jót tesz. 🍾

nov. 11. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!