Mennyire van megcsúszva fejlődés szempontjából a kisfiam?
13 hónapos. Amivel játszunk, formabedobó, össze rakós, karika piramis, építőkocka, labdák,ilyenek... Ezekből a labda érdekli. Mást nem tud megcsinálni a leírtakból.
Illetve a tedd bele, hozd ide, gyere ide, puszi, integetés nem csinálja. De egyébként ha kérdezem hol van bármi a lakásban sok mindent megmutat már
Ebben a korban egy “elvaras” van, hogy a karikas jatekrol LE tudja huzni a karikakat. Nem kell osszerakni.
Az, hogy epitokockazzon, 1,5 eves kor korul kene tudni 2-3 kockat egymasra rakni. Es ennyi.
De ez is olyan, hogy most lehet akkor eppen nem erdekli a gyereket, ennyibol semmifelekkeppen nem lehet lemaradast megallapitani, kiveve, ha tarsul hozza mas problema is.
De az en kisfiam peldaul a formabedobora ra se nez 1,5 evesen se, nem erdekli, viszont korongokat vagy golyokat szivesen dobal be egy dobozba, megfelelo szelessegu lyukon. Ciposdobozbol csinaltam neki ilyet; szoval nagyon vasarolni se kell :D
Es ha mar karikas jatek, ennek is vannak szintjei. Fontos, hogy eloszor ilyesmi legyen, kulonben tul nehez es azert nem fog vele jatszani:
Persze ez lehet fabol is, tokmindegy, a lenyeg a nagy karika, szeles lyuk.
A keresek teljesitese lassan aktualis lenne, de errol kerdezd inkabb az orvost, hogy mi a velemenye. Nalunk 1 evesen meg inkabb nem csinalta, akkor azt mondtak ra, hogy picit le van maradva, de nem veszes. Mozgasfejlodesbeli hianyossagaink vannak, ezert mertek mar ot tobbszor is fel, hogy az ertelmevel mizu.
De abban biztos vagyok, hogy 15 honapos korara mar stabilan hozta, vitte, bele tette, stb, megcsinalta, amit kertunk tole.
4/ köszönöm nagyjából ilyen választ vártam.
Mozgásba a kisfiam is le van maradva kicsit. Mászik, ül ami nem stabil azért még, feláll.
Viszont értelmileg szerintem nincs gond vele. A lakásban tényleg nagyon ügyesen megmutat mindent, amit tud: ajtó, ablak, ágy, szekrény, tükör, kanál, szék, labda, autó, lámpa, gáztűzhely, páraelszívó, kád, láb, köldök, orr, klíma, kocka, szőnyeg, papucs, haj, fej, virág,zokni,pelenka, nadrág, póló, kishajó, függöny, hűtő. Villanykapcsoló, maci azt hiszem ennyi... Ja meg sapka, kabát,. Tapsolni tud. Kipakolni. A pléden a rénszarvas és a hópihe. Más nem jut most eszembe. Még megtudná különböztetni a labdát közül a tüske és a pöttyös labdát. Könyveket szeret nézegetni.
De amiket a kérdésben leirtam nem de akkor rá ér.
Milyen játékokat érdemes neki még venni?
Mozgasban nincs lemaradva, pontosan ezt kell tudnia. 1,5 evesem meg nem jar, de maszni is csak 14 honaposan kezdett el. Na ez lemaradas.
Az hogy maszik, all 1 evesen, nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!