Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire van megcsúszva...

Mennyire van megcsúszva fejlődés szempontjából a kisfiam?

Figyelt kérdés

13 hónapos. Amivel játszunk, formabedobó, össze rakós, karika piramis, építőkocka, labdák,ilyenek... Ezekből a labda érdekli. Mást nem tud megcsinálni a leírtakból.

Illetve a tedd bele, hozd ide, gyere ide, puszi, integetés nem csinálja. De egyébként ha kérdezem hol van bármi a lakásban sok mindent megmutat már

nov. 10. 11:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
83%
Miért lenne negcsúszva?
nov. 10. 11:43
 2/23 anonim ***** válasza:
86%
Ez megint ilyen aggódásba bújtatott dicsekvés vagy ennyire nem tudod obijektíven megítélni a gyerekedet, az alapján, hogy elolvasol mondjuk 3 cikket, hogy egy 1 év körüli gyerek kb "mit kell, hogy tudjon" (ami szintén nem szentírás, csak a nagy átlag azt hozza, és ha attól eltérés van, akkor nagyobb százalékban jelezHET valamit) és úgy hogy voltál 1 hónapja státuszvizsgálaton?
nov. 10. 11:50
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb egy éves gyerek alapból nem is csinál ilyeneket. Kisgyermeknevelo voltam. Ezeket inkább a 2 évesek csinálják már tutira. Minden gyerek más.
nov. 10. 11:52
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a korban egy “elvaras” van, hogy a karikas jatekrol LE tudja huzni a karikakat. Nem kell osszerakni.

Az, hogy epitokockazzon, 1,5 eves kor korul kene tudni 2-3 kockat egymasra rakni. Es ennyi.

De ez is olyan, hogy most lehet akkor eppen nem erdekli a gyereket, ennyibol semmifelekkeppen nem lehet lemaradast megallapitani, kiveve, ha tarsul hozza mas problema is.

De az en kisfiam peldaul a formabedobora ra se nez 1,5 evesen se, nem erdekli, viszont korongokat vagy golyokat szivesen dobal be egy dobozba, megfelelo szelessegu lyukon. Ciposdobozbol csinaltam neki ilyet; szoval nagyon vasarolni se kell :D

Es ha mar karikas jatek, ennek is vannak szintjei. Fontos, hogy eloszor ilyesmi legyen, kulonben tul nehez es azert nem fog vele jatszani:

[link]

Persze ez lehet fabol is, tokmindegy, a lenyeg a nagy karika, szeles lyuk.

A keresek teljesitese lassan aktualis lenne, de errol kerdezd inkabb az orvost, hogy mi a velemenye. Nalunk 1 evesen meg inkabb nem csinalta, akkor azt mondtak ra, hogy picit le van maradva, de nem veszes. Mozgasfejlodesbeli hianyossagaink vannak, ezert mertek mar ot tobbszor is fel, hogy az ertelmevel mizu.

De abban biztos vagyok, hogy 15 honapos korara mar stabilan hozta, vitte, bele tette, stb, megcsinalta, amit kertunk tole.

nov. 10. 12:49
 5/23 A kérdező kommentje:

4/ köszönöm nagyjából ilyen választ vártam.

Mozgásba a kisfiam is le van maradva kicsit. Mászik, ül ami nem stabil azért még, feláll.

Viszont értelmileg szerintem nincs gond vele. A lakásban tényleg nagyon ügyesen megmutat mindent, amit tud: ajtó, ablak, ágy, szekrény, tükör, kanál, szék, labda, autó, lámpa, gáztűzhely, páraelszívó, kád, láb, köldök, orr, klíma, kocka, szőnyeg, papucs, haj, fej, virág,zokni,pelenka, nadrág, póló, kishajó, függöny, hűtő. Villanykapcsoló, maci azt hiszem ennyi... Ja meg sapka, kabát,. Tapsolni tud. Kipakolni. A pléden a rénszarvas és a hópihe. Más nem jut most eszembe. Még megtudná különböztetni a labdát közül a tüske és a pöttyös labdát. Könyveket szeret nézegetni.

De amiket a kérdésben leirtam nem de akkor rá ér.

Milyen játékokat érdemes neki még venni?

nov. 10. 13:19
 6/23 A kérdező kommentje:
Ilyen karikája van amúgy
nov. 10. 13:19
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Mozgasban nincs lemaradva, pontosan ezt kell tudnia. 1,5 evesem meg nem jar, de maszni is csak 14 honaposan kezdett el. Na ez lemaradas.

Az hogy maszik, all 1 evesen, nem!

nov. 10. 13:43
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudnál kicsit megnyugodni? Minek vizsgaztatod? Tök jó lehet így tölteni a napot, hogy "jol van Janika már tudod mi az a hopihe, felirjuk a noteszbe." Ráadásul nem is jelent semmit. Lányom is felismert mindent és megmutatta mégis tanulási zavaros lett. Ha nem valami durva értelmi fogyatékos meg tudja ezeket mutatni. Formabedoboval van aki csak másfél-2 évesen kezd játszani, ha elkezd egyáltalán.
nov. 10. 15:08
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezek teljesen rendben vannak ebben a korban, a mozgás fejlődése is oké, ezeket kell tudnia.
nov. 10. 15:40
 10/23 A kérdező kommentje:
Pára mami vagyok igaz. Nehéz terhességem volt. Lombikos baba. 35 hétre született kis súllyal. Rossz evő is. Amúgy egy vidám figyelmes baba. Csak na sokmindenben jár az agyam
nov. 10. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!