Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van másnak is problémája a...

Van másnak is problémája a babója altatásával?

Figyelt kérdés
6 hónapos a babám ringatással alszik el (sajna hasfájós volt 2.5hónapos koráig és hozzászokott)de ringatásközben is küzd van hogy 20 percig is.9kiló lassan és nagyon nehezen bírom már...jó tanácsokat várok tapasztaltaktól!köszönöm
2009. jan. 8. 10:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
hát ha erös akaratod van le szoktatód elöször is esti puszi+ mesélés után egyedül kelll elaludnija ,sirni fog de te szépen ölelgetés nélkül mindig csak a hangodat használva csititgatod.nekem két hét volt naprol napra könnyeb lettt hát én olvastam a menetét és 9 éve sikerült !gyönyörűen alszik a fiam és büszke vagyok magamra nevelés kérdése minden
2009. jan. 8. 10:22
 2/15 anonim ***** válasza:
az én kisfiam is ringatos volt én is már alig birtam,nekem az vált be hogy mellé feküdtem és simogattam és beszéltem hozzá most 6 éves és külön alszik de igaz hogy kiskora ota velem aludt én nem bántam mivel igy nem kellet sirni hagynom mint ahogy az elözö anyuka irta
2009. jan. 8. 10:40
 3/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat sírni semmiképpen nem fogjuk hagyni akkor inkább leszakad a karom...remélem idővel változni fog ez...
2009. jan. 8. 10:44
 4/15 anonim ***** válasza:

SZIA!

Akár én is irhattam volna ezt a kérdést.....

Nálunk is ez a helyzet.Ő 7 hónapos mult.Probáltam,hogy leteszem az ágyba,magára hagyom,de semmi sem jött be.Csakis ringatva,csakis anyánál akar aludni.De sebaj,majd változik ez.Késöbb már majd örülhetünk,ha hadják,hogy szeretgetjük öket!

Üdv neked!!!!!

2009. jan. 8. 11:06
 5/15 A kérdező kommentje:
szia sors társ:)remélem így lesz néha persze elfogy a türelmem akkor az apukája sétálgat vele helyettem:)majd megpróbálok kicsit következetesebb lenni ha végleg kifulladok hátha előbb utóbb sikerül:)
2009. jan. 8. 11:13
 6/15 anonim ***** válasza:

Szia! Pár nap múlva lesz 6 hónapos a kisfiam, 8,3 kg, és én is ringatva altatom el. Néha elalszik cicin is, de most kezdtem el a kiságyába tenni éjjelre is, így este is ringatom.

Az én kisfiam még mindig hasfájós, nehezen jön a puki, és a kakit is nehezen nyomja ki (orvos nem tudott tanácsot adni, ki kell várni, hogy elmúljon).

Szóval más javaslatom nincs, mint az, hogy ringasd továbbra is. Ezerszer jobb, mint sírva elaludni! (Itt jegyzem meg, olvasom Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell c. könyvét, és jót teszek azzal, hogy nem hagyom sírni! Érdemes elolvasni.) Mi mindig összemosolygunk a kisfiammal, úgy alszik el. És gügyögve, mosolyogva ébred. Én abban bízom, ahogy nő, egyre kevésbé lesz szüksége kézben altatásra.

2009. jan. 8. 11:33
 7/15 A kérdező kommentje:
szia köszönöm neked is a választ én is sokat olvastam arról milyen ártalmas lehet a babának ha sírni hagyják és persze nem is bírnám hallgatni persze így is van mikor altatás ringatás közben is sír igazából ez zavar jobban küzd az elalvás ellen.ezt a könyvet viszont még nem olvastam de el fogom olvasni köszönöm.sokféle szer van hasfájásra mi majdnem mindent kipróbáltunk tudok tanácsot adni...
2009. jan. 8. 12:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia! mi 8 hónaposak vagyunk. Pici korától ringattam, nem azért,mert hasfájós volt, hanem azért, mert így jó volt nekem és imédtam ezeket az összebújásokat is.Ez az időszak kb 4 hónapos koráig tartott,majd letettem az ágyra és mellébújtam, együtt aludtunk 2'alatt elaludt mindig. Ez 7,5 hónapos koráig ment, majd megfázott és csak az ölemben tudott elaludni( 4 éjszaka)szépen hozzászokot.

Most ott tartunk(2 hete), hogy este mellettem alszik el, napközben meg szépen ringatom:)max.5' és alszik

Sokan nem értenek ezzel egyet, de ha nekem nem okoz gondot...

A nagyobbik lányommal ugyanígy csináltam. 1 éves korában már nem igényelte, olyan szépen aludt el egyedül, hogy öröm volt nézni.

azon az állásponton, vagyok, hogy az ember kit "kényeztessen", ha nem a gyermekeit.

Tudom, hogy ez így elég fárasztó.Próbálj melléfeküdni, ének, simi szerintem bejön:)

Boldog babázást:)

2009. jan. 8. 12:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Soha nem hagytam sírni Őket:)
2009. jan. 8. 12:40
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia! A fentiek szerint az én tanácsomat úgysem fogadod meg, de azért leírom, hátha másnak segít. Én szegénykémet hagytam sírni, két este egymás után. Először 35 percig tartott, aztán elaludt, annyira, hogy reggel 7-kor ébredt legközelebb. Másnap már "csak" 25 percet sírt, majd ugyanakkora alvás, mint előző este. Aztán következő nap mikor lettem, szokásos pusziját megkapta (meg mindig kívánok neki jó éjszakát, meg egy-két szép szó :-)), oldalra fordult és már be is csukta a szemét. Minden reggel mosolyogva ébred, semmi baja nincs, azóta minden este így alszik el, még akkor is, ha evés után át kell cserélnem a pelusát és emiatt egy kicsit éberebb lesz.

Nekem is volt nagy lelkifurdalásom az elején, mert minden szakkönyv mást ír. De egy kicsit túlzásba is viszik. Régebben többet hagyták sírni a gyerkőcöket az anyukák, csak mi modern anyukák egy kicsit már gyengébbek vagyunk (köztük én is!). Szóval visszatérve a régiekre, akkor sem fejlődtek ki lelkibeteg gyerekek attól, hogy néha hagyták őket sírni.

Ja, és amit még észrevettem a lányomon, az az, hogy ha éjjel felébred, akkor is simán vissza tudja már altatni magát sírás nélkül is, pedig ezt megelőzőn egyszer legalább felkelt éjszaka, mindenképpen csak cicivel tudtam megnyugtatni, de éreztem, hogy enni nem is nagyon akar. A mi lányunk is hasfájós, úgyhogy nálunk is volt sok ringatás, de azért folyamodtam ilyen "eszközökhöz", mert akkor sem tudott elaludni, ha csak hiszit volt, hasfájás nem.

Na mindegy, ez egy vélemény és egy baba, mindenkinél más válik be. Remélem valamivel te is sikerrel jársz!

Üdv: 4 hós kislány anyukája

2009. jan. 8. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!