Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumihoz szoktatás vagy inkább...

Cumihoz szoktatás vagy inkább cumi nélkül?

Figyelt kérdés
2 hónap múlva fogok szülni. Vélemények érdekelnének a cumiról. Hogy ki aki, ajánlja, és miért, ill. aki nem ajánlja, az miért nem.
2009. jan. 8. 07:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Van aki megveszi. Én azt mondom hogy egyet a későbbiekben azért érdemes venni hogy legyen otthon de meglehet lenni nélküle és nem biztos hogy kelleni fog. Egy kiegyensúlyozott boldog anyatejes babának semmi szüksége rá. Azért nem kell mert anyapótló és anyatejes babának csak rád van szüksége ha bármi baja van.
2009. jan. 8. 07:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Fúúú háborús kérdést tettél fel:-))

Leírom nálunk hogy van: időnként mikor szegénnyel tényleg nem tudok mit csinálni magkapja a cumit. Amikor megszületett az első másfél hónapban nem volt neki csak utána vettünk egy két darabod aventet. Most 4,5 hónapos ha nagyon nyügi odaadom neki. Este általában nélküle alszik el, de ha úgy látom hogy kínlódás lesz odaadom neki. Ilyenkor kb.10 perc kiköpi és reggelig nem is kell. Én is sokat olvastam hogy akkor az ujját szopja, meg hogy a kezét nem lehet elvenni meghogy a cumitról nehéz leszoktatni.

Egy biztos: az a gyerek valamit rágni fog:-) vagy a keze vagy a cumi.

Annak idején nekem is volt kiskoromban anyukám azt mondta minden gond nélkül el tudták venni tőlem. Ebben bizom én is , bár mint mondtam sokat nem használja.

Szerintem ez is valamennyier gyerekfüggő, van akinek nem kell, van aki a szemét se veszi le róla.

Bár amikor szültem a kórházban megláttam egy családot ahol a kevésbé szimpatikus nagymama szülés másnapján tömte a cumit a baba szájába. Na akkor bizony kiakadtam:-S

Szóval Nekünk van és néha bizony jól jön.

2009. jan. 8. 07:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam első naptól a kezét szopta.Már teljesen kiszopizta mikor kapott cumit.Teljesen anyatejes baba volt 6hós koráig,a cumi nem befolyásolta.Szüksége van rá,én sem akartam,de inkább a cumi mint a keze.
2009. jan. 8. 07:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Kapni fogsz mindenféle véleményt, ez a kérdés mindig is megosztotta az anyákat. Az én babám használja a cumit, főleg akkor ha nagyon nyűgös, vagy a hasa fáj. Ilyenkor el sem fogadja a cicit, de a cumitól megnyugszik, nem sír. Ha nyugodt, nem fáj semmije, akkor úgyis kiköpi, de nekem és neki is jobb, hogy cumizik és nem sír. Mi írhatunk itt bármit, úgyis Te fogod eldönteni, ill. a babád. Vannak babák, akik el sem fogadják. Mindenesetre vegyél, vagyis nem tudom hogy kiváltottad e a Felicitas csomagot, abban van, ami nagyon jó, én hiába vettem, csak azt fogadja el a babám. Könnyű és gyors szülést!
2009. jan. 8. 07:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és azt még elfelejtettem, hogy ha éhes nagyívben köpi ki, nem kell attól félni hogy ez miatt nem fogadja el a cicit, nagyon is tudatában van, hogy az egyikből jön valami, a másikból meg nem. Tehát nem okoz zavart a szopizásban.
2009. jan. 8. 07:47
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Szia! Szerintem ez a cumikérdés mindenkinél más. Az a legjobb, ha a saját ösztöneid szerint cselekszel.

Én cumiellenes vagyok, de nem szólom meg azokat az anyákat, akik cumit adnak a csemetéjüknek. Nekik valamiért úgy a jó.

Anyatejes babócám van, a kezdetektől cicin nyugszik meg legjobban. Az ujjacskáját csak akkor szopizza néha, ha magát altatja. Azért örülök, hogy inkább az ujját szopja, mert az mindig "kéznél van", éjjel, ha valamiért kicsit felébred, de nem éhes, akkor csak bekapja az ujjacskáját, nem kell keresni, párat cumizik rajta és már alszik is tovább. A cumit esetleg nem találná, lenne sírás, stb...

A másik - és számomra fontosabb - indok a cumi ellen, hogy műanyag, gumi, szilikon, cumija válogatja, de mind káros anyagokat tartlamaz, amit igenis kiold a babanyál egy idő után, tehát mindenképp egészségkárosító.

Pszichológus ismerősöm mondta - és igaznak tűnik - hogy a gyerek, ahogy nő, egyre inkább két kézzel játszik, tehát nem tudja a szájába venni a kezét, mert az el van foglalva. A cumit viszont akkor is tudja szopni, ha közben tele a keze, így nehezebb is leszoktatni róla. A kigyensúlyozott baba egyébként keveset szopja az ujját, ezt én is tapasztalom, a lányom csak elalváshoz szokta, azt se mindig.

Mondom, ez az én véleményem, tiszteletben tartom, ha mások másként gondolják. Talán az a legjobb, ha egyszerűen figyeled a babád jelzéseit, s ha úgy látod, kell neki a cumi, akkor kap, ha nem, akkor nem. Szükségtelen előre eldönteni, menet közben majd kialakul. Mindig hallgass a saját ösztöneidre, azok megsúgják, mi a jó nektek.

Boldog babavárást és szép szülést neked!

5 hós kislány anyukája

2009. jan. 8. 07:59
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
A lányom két hónapos.Mi elhatároztuk, hogy nincs cumizás.Bármi baja van, mindig megpróbáljuk orvosolni, miután kiderítettük az okát, nem keresünk pótmegoldást.Nagyon nehéz, de általában sikerül, nem is sír szinte soha.DE! igaza van a válaszolóknak, ha rászokik a kis kezére, kiváltjuk inkább cumival.Örömmel látom, hogy léteznek még előre gondolkozó szülők.:)))
2009. jan. 8. 08:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van cumi, én nem raktam le a voksomat szülés előtt se mellette, se ellene. A szopizást nálunk egyáltalán nem befolyásolta, viszont borzasztó kényelmes, hogy alvás előtt odaadom neki a cumit és a morzsolókendőt és 5 perc múlva alszik. Viszont nálunk csak alváshoz és megnyugváshoz van cumi kezdettől fogva, máskor nem kapja meg és (nem tudom emiatt-e) nem is fogadja el, csak ha már álmos vagy nyűgös. Van sok érv mellette és ellene is. Az ujjszopásnak például a kesztyűs időszakban vannak hátulütői, a cumit meg lehet, hogy éjszaka vissza kell neki adni, ha kiesik (nálunk ezzel nem volt gond).

8 hónapos a fiam.

2009. jan. 8. 08:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem használunk cumit,de van itthon 2-3 db.Az első hónapban volt,hogy megpróbáltam adni neki,mikor már nem tudtam mivel megnyugtatni,de nem kellett neki,csak öklendezett tőle.Azóta nem is próbálkozom vele,de szerencsére nálunk eddig az ujjszopás is kimaradt.7 hónapos
2009. jan. 8. 08:58
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Nekem teljesen mindegy, hogy mi volt a véleményem a cumizásról. Nálunk a baba döntött. A cumit két szívás után kiköpi. MINDIG. Az ujját meg csak elalvásra használja. Megfigyeltem, ha elalszik, MINDIG, kiköpi, kiveszi azt is. Van itthon cumi, de minek?

Egyébként nem cumizik és megnyugtatásra sem használja az ujját, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám baba. Szerencsémre ritkán sír. Ahogy előttem írták már, megpróbálom miél előbb orvosorlni a baját, ergo, nincs miért sírjon. (5 hónapos lesz a babám, szóval lassan jönnek a fogak, majd arra azért kiváncsi leszek..)

Sztem vegyél cumit, aztán majd a baba megoldja ezt a kérdést, ha elfogadja add oda neki, ha nem, hát nem.

2009. jan. 8. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!