Melyik első 50 szót mondta először a babátok?
Első 25 van felírva.
11 hónaposan 5 szó.
12-14 hónaposan 20 szó. Eddig tudtam követni, utána már lehetetlen volt.
Csak egy párat tudok felidézni
1. emm (=elment, 1 éves kora előtt valamikor)
Elég sokáig csak az első szótagokat mondta, pl. ga(lamb), va(rjú), de ekkor már szinte mindent megnevezett így. Volt pár rendes szava is, pl. ema (=emu), plusz hangutánzókból sok, meg ana, mama, Dalma stb.
Másfél éves kora előtt volt már a "vaja ka" (=vajas kalács), aztán pár hét múlva volt egy nagy ugrás, már végigmondta a szavakat és jöttek a (bővített) mondatok.
#12 vagyok
Kíváncsiságból kikerestem
11 hó: Apa, Mama, Anya, Nem, Víz
...
12-14 hó: Baba, Labda, Bogár, Cici, Csiki, Csüccs, Buri, Papa , Dia, Cumi, Pápá, Tej,
Állathangok:
Nyányá (cica)
Hápháp (kacsa)
Durr durr (égdörgés)
Suuuu (fúj a szél)
Repülő (wuuu)
Autó (bruuuuu)
Oroszlán hang
Tigris
Eddig követtem. De nem mindet ejtett tisztán. Bár most 2 évesen sem ejt mindent tisztán.
Én írom, de nehéz mert van amit elismétel, de nem használja.
Van amit mond csak rosszul. Állat hangutánzók után anya, apa, mama, pápá, papa, cica, kék, nem, aha, fa.
Csak az első szavakra emlékszem:
1. gyerek: “apáé”
2. gyerek: “titaaaa” (cica)
3. gyerek: “inni”
Az első 22 hónapos korára már rendesen beszélt. Nála lehet, még írkáltam az első 10-15-ig, de ennyi.
A második úgy 3 éves korára.
A harmadik (autista) 4 évesen, de azóta se viszi túlzásba, csak ha épp olyanja van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!