Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen fajta “kengurut”...

Milyen fajta “kengurut” (hordozót) ajánlotok?

Figyelt kérdés

Infantino 4az1-bent vettünk, de mindenhogy kényelmetlenül érzi benne magát 4 hónapos kislányom. Mivel szinte egész nap hisztizik és bőg, azt a megoldást javasolták sokan, hogy kössem magamra és hordozom magammal mindenhová a házba úgy hátha el lesz. De ez az első fajta amit vettünk nem igazán vált be.

Valami minőségit szeretnék, nem érdekel asse hogyha drága, csak olyat javasoljatok légyszi amiben a ti gyermeketek elvolt, hát kézben sajnos nem tudom egész nap hurcibálni mert beállt tőle a hátam a derekam és szinte elájulok egy idő után.

okt. 30. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Kengurut semmilyet se ajánlanék, mert az a baba csípőjének nagyon ártalmas. A baba igényihez kialakított hordozó kell. Én rugalmas és karikás kendőt használtam. Ha nem akarsz a kötéssel “szenvedni”, akkor már léteznek előre megkötött vagy csatos, félcsatos hordozók is. A liliputi, manduka termékeket jó szívvel ajánlom.

Illetve azt szeretném még tanácsolni, hogy mielőtt beruháznák bármelyikre is, keress fel egy hordozási tanácsadót, klubot. Ott többféle hordozót ki tudtok próbálni a babáddal, hogy megtaláljátok a nektek legmegfelelőbbet.

okt. 30. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
3 hónapos korától sima csatos hordozóban hurcoltam a kisfiam.
okt. 30. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes hordozási tanácsadót, vagy hurci klubbot felkeresni, akinél többfélét is feltudtok próbálni és akkor tuti nem potyára veszed. Az sem biztos, hogy ő szereti a hordozást. Nálunk a nagyobb gyerkőc nem szerette, a kicsi meg imádja... Mi egyelőre (2 hónapos) close caboo-t) használunk, ami gyakorlatilag egy rugalmas kendő. Én nagyon szeretem. Később majd ha már tartja magát, váltunk csatosra. Az még nem tudom milyen lesz, mivel a naggyal nem hurciztunk. Összességében az lenne a lényeg, hogy állítható legyen a terpesze (térdhajlattól térdhajlatig támassza alá) és a magassága is, ne "essen bele" a baba, de szerintem egyszerűbb lehet úgy dönteni, ha eléd rakják a lehetőségeket, neked sem mindegy mennyire kényelmes, könnyen kezelhető, így én majd tuti ezt az utat választom. :)
okt. 30. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is hordozási tanácsadót ajánlok, ha erre van lehetőség. Kengurut felejtsd el, ekkor babának inkább szövött, rugalmas vagy karikás kendő jó. De ha nem szeretnél kötögetni, akkor vannak olyan csatosok is, amikor pici babáknak vannak kitalálva. Én anno szövött kendőben hordoztam a fiamat, de nekem nem jött be. Csatos meg csak 6 hónaposan lett jó neki, de az nagyon jó volt, még 2,5 évesen is tudtam benne vinni.
okt. 30. 13:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Artipoppe! :)

Csoda termékei vannak a márkának.

okt. 30. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:

A képek alapján ez az Infantino nem teljesen jó, mert nem támasztja alá a baba lábait térdhajlattól térdhajlatig. Nem elég széles az ülepe. Kifelé fordított képek is vannak róla, azzal az a gond, hogy a baba gerince természetellenes állasba görbül. Míg nem ül, ez mindenképpen kerülendő.

Nekünk mei-tai volt, kicsinek gremese babi tai, utána nandu (ebből több méret van). Utána egy kendős csatos derekú, annak nem tudom a márkáját. Mindet használtan vettük. Oldalra is lehet őket kötni.

Amúgy már az is segítség, ha egy nagyobb, erősebb sálat hurokban megkötsz és úgy hadználod, mintha karikás kendő lenne. Nyilván nem tökéletes, én kiegészítésnek használtam rövid időre, ha a rendes hurcit nem akartam megkötni.

Tényleg a klub lenne a legjobb megoldás, hogy tudjatok kicsit kísérletezni. Plusz a kötésen is múlik, hogy kényelmesen érzi-e magát a baba.

okt. 30. 18:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a Liliputi vált be. 3-4 hós korától lili-tai, kb. 6-7 hótól csatos.
okt. 30. 21:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Manduca xt. Nagyon kényelmes, 2 pillanat állítani a terpeszt, és mivel használtan vettem nem vesével kellett fizetnem😅. (Bazi drága üjként, uh javaslom vinteden szétnézni).
nov. 14. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!