Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos ekcémás baba mitől...

8 hónapos ekcémás baba mitől lehet?

Figyelt kérdés

8 hónapos babám arcán és a karján ekcémás foltok vannak és olyan mintha egyre jobban kijönne rajta.

Voltunk bőrgyógyásznál mert 3 hónapos korában is ez volt de akkor csak az arcán. Ott azt mondták atópiás dermatitise van, kaptunk szteroidmentes krémet (elidel) illetve fenistil cseppet írtak fel és a La Roche posay fürdetőt és testápolót használjuk azóta is.

Tápszerből azóta hipoallergént kap mert orvos szerint lehet tejallergia miatt jött ki rajta és 1 éves koráig szigorú diéta.

Szépen el is múlt róla a krémtől az ekcéma és csak most egy pár hete jött elő újra rajta. Mi okozhatja??

Glutént bevezettem kapja rendszeresen keksz vagy gabonapép formájában. Tojást még nem mertem adni illetve a fehérjét 1 éves korig a tejallergia miatt nem is javasolt, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok mitől jött elő rajta újra..

Orvos látta szerinte lehet hogy a hideg idő miatt vagy fogzás miatt mert ezektől is kijöhet. Elkezdtem újra krémezni a bőrgyógyász által felírt krémmel el is múlik pár nap alatt szépen de amint abbahagyom újra kijön rajta, folyamatosan meg nem szabad használni ahogy a szteroidos krémeket sem.

Aki volt/van hasonló helyzetben tudna tanácsot adni mitől lehet ez és mit lehet tenni?

okt. 27. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szió bocsi de a tojásfehérjének mi köze a tejallergiához? Mert én adom 7 hós kora óta a tojást, sárgáját és fehérjét is. Segíteni másban nem tudok sajnos de az infó érdekelne miért nem szabad?
okt. 27. 13:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hat, mitol. Akarmitol es semmitol, nincs neha erre magyarazat amugy.

Kisfiamnal is volt pont 8 honapos koraban kezdodott, de kinotte, teljesen elmult neki 3 honapon belul.

Csak a furdetot csereltuk le, bioderma testapolot es az orvos altal felirt kremet (es furdetot) hasznaltuk.

Szoval nala nem allergias eredetu volt, ennyit megtudtunk, mivel elmult es dieta se kellett.

En amugy meg felnottkent is ekcemas vagyok, de csak telen jon elo a hidegtol a kezemen.

Milyen kremet hasznalsz? Peldaul a testapolot es a gyogyszertari furdetot mi meg mindig hasznaljuk azota is, nekem azt mondta az orvos, hogy 2 eves koraig biztosan igy legyen.

okt. 27. 13:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Azt mondták a tojásfehérje keresztallergén lehet a tejfehérjével így 1 éves korih inkább kerüljük.

La roche posay lipikar baume ap+ fürdetőt és ugyanezt a testápolót használjuk ezt ajánlotta a bőrgyógyász..

okt. 27. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a hidegtől előjön mindkét gyereknek, és laroche posay testápolót használunk rá. Végig, ősztől tavaszig. A férjem bőre is ilyen, valszeg tőle örökölték. Ha kenjük őket naponta, akkor szép a bőrük.
okt. 27. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Soha nem hallottam hogy a tojás keresztallergia. Én adom. A szója meg a kecske ami keresztallergia.
okt. 27. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!