Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan merítetek erőt, amikor...

Honnan merítetek erőt, amikor azt érzitek, hogy mentálisan elfogytatok?

Figyelt kérdés

Van egy 6 hetes babánk, aki mellett értelemszerűen alig alszom egyelőre és azt sem a saját igényeim szerint. Társul hozzá egy 2,5 éves dacos, aki itthon van velünk, a férjem dolgozik. Fizetett segítségünk van csak a közelben, nagyszülők messze. Ezt csak a tiszta kép miatt.

Vannak olyan napok (mint pl. ma), amikor éjjel alig aludtunk, majd reggel 7 óta senkinek nem jó semmi. A dacos hisztijeit már mondhatni megszoktam, jól viselem, de a pici egésznapos sírásával kombinálva már azt érzem elfogytam, kész, nem bírom tovább... Aztán persze bírom, mert nincs más opció, de olyan szintű belső feszültség van bennem, amit nem akarok a gyerekeken kitölteni és momentán fogalmam sincs mivel töltekezzek. Érzem, hogy a dacossal nem úgy viselkedem, ahogy kéne, így még dacosabb és nem akarom összetörni a kis lelkét a saját belső feszkóm miatt. Így is elég nagy változás ez most neki. A nagynál már simán elmentem egy fél napra itthonról ha ezt a feszültséget éreztem, de most még akkora nálunk a káosz, hogy ez egy-egy óránál több időre kivitelezhetetlen. Egy óra pedig kevés. Mindennap sétálunk, ez érzem, hogy jót tesz, de minden praktikát szívesen fogadok ti hogyan őrzitek meg az ép elméteket ilyen napokon! :)

okt. 21. 13:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudok segíteni. Örülj,hogy van babysitter,akkor aludj,vagy amit szeretnél. Ezt túl kell élni. Off,de pont ezért nem vállaltam kis korkülönbséggel gyereket. Nekem most lesz két éves,földön feteengos visitos hisztik vannak,aludni születése óta nem alszok normálisan,enidő max ha a férjem hazajön,de általában akkor sem,mert mindig van valami. Így is sokszor az idegosszeomlas kerülhet. Mi is ketten vagyunk a férjemmel,segítség nincs,ha bármi lenne,akkor sem számíthatnank senkire csak egymásra.

Esetleg ha vannak barátnőid,beszélgess velük,ventillalj. Nekem sajnos nincsenek,két éve lakunk ebben a városban, még nem sikerült találni,a régi lar pedig már elkopott.

okt. 21. 14:11
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj, hogy használd ki azokat a lehetőségeket a feltöltődèsre amik adottak. Babyszitter és a férjed. Amikor haza ér vegye át őket, ha estig dolgozik akkor hétvégén egyik nap szakadj ki ebből és élj a hobbidnak , barátnőzz vagy bármit ami örömet okoz.
okt. 21. 14:16
 3/15 anonim ***** válasza:
akár fél óra a gyerekektől távol, egyedül, amit olyasmivel töltesz, ami jólesik - netflix, séta, duma egy barátnőddel, BÁRMI
okt. 21. 14:25
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Én addig nem akartam vállalni amíg az első gyerek nem kerül bölcsibe. Csak így lehet túlélni.
okt. 21. 15:02
 5/15 A kérdező kommentje:

Szerintem lényegtelen mekkora a korkülönbség, sokat gondolkoztunk számunkra mi lenne az optimális. Ez pont nem volt mérvadó, mert egy gyereknél is nehezen viseltem mentálisan a vígasztalhatatlan sírásokat az első hónapokban. Ehhez képest nekem a dacos hiszti tök kezelhető fejben. Most a kettő együtt nehéz. És pontosan tudtam, hogy megint nehéz lesz az eleje, de ez nehéz lenne 2 meg 6 év múlva is, csak más lenne a nehezítő körülmény.

Bébiszittere egyelőre a nagynak van tulajdonképpen. A picit még nem bíztuk rá, ő még nagyon kicsi és szoptatom, szóval nem tudom sok időre itt hagyni, pláne hogy most szerintem a növekedési ugrás ütött be, ami miatt nem is lenne éppen célszerű. Kb. állandóan szopizna. Mindegy is.

Apró trükkök érdekelnének, hogy amikor már azt érzitek napközben, hogy "elgurul a gyógyszer", akkor hogyan enyhítitek ezt. A bébiszitter, vagy a férjem segít, ha itt vannak, de ez nem feltétlenül esik egybe azzal, amikor a nap közepén azt érzem, hogy valaki lőjön fejbe...

okt. 21. 15:06
 6/15 anonim ***** válasza:
56%
Nézd,nyílt törésre keresel ragtapasz szintű megoldást. Vegyél pár mély lélegzetet. Menj el két percre a bombolo babatol (pokolra velem,tudom) és csak bambulj ki a fejemdől,vagy tombol,vagy számold a lelegzetedet. Nem fog se sorozatgyilkos,se debil lenni ettől a két perctől (biztonságos helyen legyen nyilván). Igyál egy pohár vizet. Nagyjából ennyi. Ragtapasz. Tul kell élni. Minden egyes nap,pillanatról pillanatra. Sokáig.
okt. 21. 15:12
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Nekem csak egy gyerekem van, aki fél éves lesz. Mikor kezdek ideges lenni, vagy elmegyünk sétálni vagy lerakom a pihenőszékbe és kapcsolok magamnak zenét, táncolok és éneklek rá. Én kitombolom magam, a baba meg abbahagyja a "nyafit", mert meglepődik. Nekem ez a "trükköm". Eddig bevált.
okt. 21. 15:15
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan ragtapaszt keresek, nagyon jól értelmezted a kérdést! Illetve kíváncsi vagyok más mit tesz, hátha megtetszik belőle valami és nekem is bejön.
okt. 21. 16:07
 9/15 anonim ***** válasza:
#8. Értem. Remélem akkor írnak még hasznosat. Amikor ennyire kivagyok nekem a ragtapasz már nem segít,vagy maximum pár percig. Remélem,akkor ezek szerint még jobb állapotban vagy. #1 es 6 vagyok
okt. 21. 16:11
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
Tedd be a fülest és hallgass zenét. Attól még ott leszel a gyerekekkel, foglalkozol velük, de tompítja a sírást, és segít megnyugodni.
okt. 21. 17:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!